Xiaomi Poco X3 GT

Xiaomi Poco X3 GT har samma chassi och huvudsakliga design som Xiaomi Redmi Note 10 Pro och är faktiskt nästan exakt samma mobiltelefon med få, obetydliga skillnader. En skillnad är till exempel att den här mobiltelefonen har Poco skrivet på baksidans nedre vänstra hörn men det är som tur är gjort på ett hyfsat diskret sätt som inte stör nämnvärt. 
Både fronten och baksidan täcks av Gorilla Glas 5 men kanterna runt telefonen är av plast
Tillverkaren Xiaomi gjorde så gott det gick för att ge telefonen en fin design som tilltalar betraktaren trots mobilens mer överkomliga pris.
Ramarna runt displayen är relativt tunna men utan att vara lika tunna som hos dyrare mobiltelefoner men hakan är mer tjock än de övriga ramarna. Detta är ganska vanligt för billigare mobiltelefoner av den här typen.
Fingeravtrycksläsaren är inbäddad i  Powerknappen på höger långsidasida av telefonen. Den låser upp mobilen snabbt och korrekt varje gång.
Poco X3 GT har stereo högtalare och ett gammaldags hörlursuttag vilket är en positiv detalj.
Under chassit hittar man en gedigen  Snapdragon processor med tillräckligt med kraft för att driva mer tekniskt krävande mobilspel, ett tillräckligt stort RAM minne och internminne, en duglig kamera med och ett stort batteri som lätt klarar av en dag på en laddning.

Displayen är en LCD display på 6,6 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på acceptabla 399 ppi (pixlar per tum).
Displayen har en bra kvalitet som duger för att titta på streamad film eller spela mobilspel.
Bilduppdaterings frekvensen på 120Hz kan anpassas för att fungera optimalt ihop med de arbetsuppgifter mobilen utför för tillfället. Det gör det enklare att bläddra i mobilens menyer eller hantera tekniskt krävande mobilspel. Att den sortens funktion finns hos en smartphone som har det här lägre priset är en stor fördel när man jämför den här mobiltelefonen med andra mobiltelefoner inom samma prisklass.
Den processor som driver hela kalaset är den åttakärniga MediaTek Dimensity 1100 processor på 2,6 GHz. Dessutom får processorn stöd av ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 eller 256 GB. Något som kommer att saknas i denna mobil är möjligheten att utöka med eftersom den inte har stöd för microSD kort.
Man stöter inte på några märkbara eftersläpningar när du använde din mobiltelefon för att titta på YouTube, surfa på nätet eller kolla igenom sociala medier. När man spelar mobilspel som till exempel Cyber Hunter, Call Of Duty, Genshin Impact, Punishing Gray Raven eller PUBG fungerar det okej men det är inte riktigt så smidigt som det är hos andra jämförbara telefoner. 
Poco X3 GT har Liquid Techonology 2.0 kylning för att förhindra att telefonen överhettas vid mobilspelande.
Den främre kameralinsen vilken sitter i ett runt hål i mitten av displayens överdel är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerakvaliteten är godkänd och kan klara av att ge fina bilder vid bra ljusförhållanden.
Poco X3 GT har ett stort batteri på 5000 mAh med stöd för snabbladdning på 67W som leder till att batteriet laddas fullt på 42 minuter.
Det kombinerade värdet av en snabb, skarp display, väl avrundad design och ett stort batteri som ger en  lång batteritid ger en imponerande smartphone med en bra prissättning.
Nya Poco X3 GT har redan lanserats i vissa regioner men inte här i Europa. Den finns däremot till försäljning iAfrika, Latinamerika, Asien och Mellanöstern. För närvarande är det okänt när och om den kommer att säljas här i Sverige. Vi har dock Xiaomi Redmi Note 10 Pro vilken i stort sett är samma mobiltelefon så det gör väl inte så mycket ifall Xiaomi Poco X3 GT inte officiellt lanseras här. 
Priset ligger enligt uppgift på 260 Euro vilket motsvarar ungefär 2650 kronor exklusive moms och med moms skulle vi hamna runt 3320 kronor. Som en jämförelse kostar basmodellen av Xiaomi Redmi Note 10 Pro 3690 kronor. Priset om Poco X3 GT trots allt skulle börja säljas här blir alltså likvärdigt så man får inte ens mer mobil för pengarna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.