Motorola Moto Edge 20

Den nyligen släppta Motorola Edge 20 kombinerar modern design, kvalitetsmaterial och en stor, vacker display till ett mycket rimligt pris. Den nya telefonen placerar sig bland likvärdiga mobiltelefoner som OnePlus Nord, Samsung Galaxy A52 5G och  Xiaomi Mi 11i. 
Motorola Edge 20 har en kraftfull processor tillsammans med 8 GB RAM och hyfsat bra kamera kvalitet överlag så den är onekligen ett intressant alternativ för personer som vill äga en bra, kraftfull smartphone men som inte är beredda att spendera flaggskepps priser på sin smartphone. Mobiltelefoner i övre mellansegmentet passar utmärkt för den typen av användare.
Motorola Edge 20 är en av dessa mobiltelefoner och dess ovanligt stora display har mycket tunna ramar vilket lär uppskattas av många. 
Motorola Edge 20 har en aluminiumram med  en matt yta men baksidan är gjord av plast. Men en plast av god kvalitet och så det är inte någon större nackdel och de flesta kommer ändå använda ett mobilfodral för att skydda mobilen i alla fall.
Motorola Edge 20 har en tjocklek på endast 7 mm, vilket gör den superenkel att hantera. Kamera modulen lägger till 3 mm på tjockleken vilket betyder att telefonen är väldigt vinglig när den läggs på en plan yta.
Fingeravtrycks läsaren sitter på mobilens högra långsida, integrerad i Powerknappen och den låser upp mobilen snabbt och korrekt varje gång.
Mobiltelefonen finns i färgerna grått, vitt eller grönt.

Lenovo har märkligt nog valt att fortsätta använda namnet Edge på de tre nya modellerna även fast de böjda displayerna inte längre finns kvar.
Den här mobilen har en plan AMOLED display på  6,7 tum med 1080×2400 pixlar samt en bilduppdaterings frekvens på 144 Hz och ett litet hål för selfie kameran i mitten av displayens överdel. Pixeltätheten ligger på 385 ppi (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 19:5 och skyddas av Gorilla Glas 3. 
Den stora skarpa, tydliga displayen gör denna smartphone till en fantastisk multimedia enhet lämpad för mobilspelande och film tittande.
Motorola Edge 20 har en relativt kraftfull Snapdragon 778G processor på 2,4 GHz som inte är lika kraftfull som de bästa telefonerna på marknaden även om den föjer prissättning. Den kommer bara i en enda konfiguration med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB men saknar plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka. Man får klara sig med den redan befintliga minnesmängden hela telefonens livslängd.
Allt flyer på bra oavsett om du vill spela mobilspel eller öppna appar och menyer. 
Operativsystemet är Android 11 och det är en nästan helt ren version av systemet vilket alltid är en fördel. Mobiltillverkaren Lenovo garanterar minst två stora system uppdateringar i framtiden vilket är goda nyheter för oss konsumenter.
Den främre kameralinsen är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (telefoto lins) och slutligen en kameralins på 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, Optisk bildstabilisator, 3×Optisk Zoom och dubbla LED blixtar.
Kamerorna ger bilder med naturliga färger och kontraster så man kan säga att kamerorna håller en kvalitet värdig en bättre mobiltelefon i övre mellansegmentet. Bilder tagna med Motorola Edge 20 i dagsljus erbjuder många detaljer, skarpt fokus och exakt exponering.
Batteriet är på 4000mAh och det låter något litet. Det är mycket mindre än hos många av konkurrenternas motsvarande mobiltelefoner inom samma kategori. Batteriet har snabbladdning på 30W.
Motorola Edge 20 lanserades samtidigt med två andra modeller. Flaggskepps mobilen Motorola Edge 20 Pro och budgetmobilen Motorola Edge 20 Lite.
Den här mobiltelefonen har ett pris runt 4990 kronor och därmed hamnar den i svår konkurrens med flera andra mobiler just nu. 
Om du är ute efter en smartphone inom den här prisklassen gäller det att jämföra de olika alternativen för att finna bästa möjliga mobiltelefon för de pengar du har tänkt spendera. Beställ aldrig någonsin en ny smartphone på impuls utan att först fatta ett genomtänkt beslut baserat på vad du använder din smartphone till dagligen. Läs också recensioner för att undvika felköp.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.