OnePlus 9

OnePlus byggde sin varumärkes image kring motot Flaggskepps dödare och levererade nästan helt och hållet samma specifikationer och funktioner som hos alla andra flaggskepps mobiler men till halva priset eller mindre. Detta har de numera gått ifrån mer och mer för att nu 2021 ligga på nästan samma prisnivå som konkurrenterna.
OnePlus 9 som jag informerar om här är det billigare syskonet till årets OnePlus 9 Pro.
Displayen har ett hål upp och vänstra hörn för den främsta kameran och fingeravtrycksläsaren ligger under glaset.
Designmässigt är OnePlus 9 mycket lik sin föregångare OnePlus 8T om man bortser från den annorlunda designade kameramodulen på baksidan då.
Kameramodulen är placerad på ungefär samma plats på baksidan men den har en annorlunda design. Den sticker ut från mobilens chassi vilket betyder att mobiltelefonen gungar på en plan yta när man använder den i det läget men det är inget större problem. De flesta av oss använder trots allt ändå mobilfodral och då blir man av med det problemet.
Baksstycket täcks av glas men kanterna runt telefonen är av plast behandlad för att se ut som metall.
Fingeravtrycks läsaren som sitter under displayens yta och låser upp mobilen snabbt och korrekt varje gång.
OnePlus 9 har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192kHz.

Displayen är en AMOLED display på 6,55 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar. Pixeltätheten landar på 402 ppi (pixlar per tum) och det betyder att displayen är skarp och tydlig med utmärkt kontrast och skärpa. Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
OnePlus 9 drivs av en åttakärnig Snapdragon 888 processor på 2,8 GHz och detta är den senaste och näst mest kraftfulla processorn  från Qualcomm. Medan det visar sig att hitta in i de flesta av de bästa Android -telefonerna senare
Den matchar 9 Pro för snabbhet och smidig upplevelse, vilket gör den till en av de snabbaste känslorna som finns.
Mobiltelefonen kommer i två olika varianter vilket är vanligt hos de flesta mobiltelefoner. Det brukar väldigt ofta existera olika versioner av samma smartphone så det är viktigt att kolla upp den prestanda som erbjuds när man håller på att beställa en ny mobil. I vissa fall är mobiltelefonen helt enkelt billigare eftersom den har en mindre mängd RAM minne och internminne. Basmodellen av OnePlus 9 har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 120 GB men det finns en bättre variant med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. 
Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins). På baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Monokrom lins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, laser autofokus och dubbla LED blixtar.
Hasselblad har kalibrerat kameralinserna så färgåtergivningen är vibrant med naturliga färger.
En stor fördel med OnePlus 9 är att batteriet  laddas extremt fort. Batteri på 4500 mAh laddare från tomt till helt fulladdat på cirka trettio minuter med den medföljande Warp Charge laddaren.
OnePlus 9 har snabbladdning på 65W och snabb trådlös laddning på 15W.
OnePlus har naturligtvis snålare in på några områden för att hålla ett lite mer budgetvänligt pris Jämfört med OnePlus 9 Pro finns det bland annat ingen IP - Certifiering,  inget telefoto och en lägre upplösning på displayen.
Ifall du är en användare som vill ha en smidigt fungerande topp mobil till ett något lägre pris kan den här telefonen vara något som passar dig. Att spela mobilspel fungerar väldigt bra, batteritiden är bra och det laddas fullt på kort tid, kamerakvaliteten är utmärkt men utan att nå ända fram till den allra högsta nivån.
OnePlus 9 erbjuder kort sagt de funktioner du har förväntat dig från en topp mobil från OnePlus med solid batteritid, snabb laddning och enastående prestanda.
Det fanns en tid för inte så länge sedan  OnePlus telefoner som gav ett imponerande  värde som faktiskt var oslagbart men så är inte längre fallet. Mobiltillverkaren OnePlus fokuserar allt mer på att ta fram riktiga  flaggskepps mobiler och kompromissar allt mindre med prestanda och design vilket ökar kostnaden.
De har en billigare serie av mobiltefoner som går under namnet Nord men de ligger mer inom kategorin budgetmobiler till budgetmobiler i mellansegmentet och kan därför inte räknas som så kallade flaggskepps dödare. Som ju är smartphones som ligger så nära man kan komma flaggskepps mobilernas prestanda men utan att nå deras höga priser.
En OnePlus 9 kostar runt 7690 kronor och det priset gäller för basmodellen.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.