Hur välja rätt mobiltefoner till företaget?

Att investera i högkvalitativa mobiltelefoner för dina anställda kan öka produktiviteten och flexibiliteten särskilt om ditt företag använder arbetsappar för att få saker gjorda.
När du behöver en mobiltelefon till jobbet kanske du tycker att det är lika enkelt som att gå till en butik och köpa mobilelefoner vars design du gillar. Men för att verkligen få den bästa telefonen för ditt företag bör du först överväga vad ditt företags behov är.
Mobiltelefoner har blivit så kraftfulla och kapabla att de är den valda datorn för många affärsmän. Stationär hårdvara, stor lagring och ständigt närvarande internetanslutning har hjälpt företag mobilisera arbetskraften så att de kan arbeta från nästan var som helst.
Med smartphones som nu är vanliga arbetshjälpmedel har man många tillgängliga alternativen framförallt ifall man väljer en annan smartphone än iPhone för då blir utbudet något begränsat. Antalet tillverkare och märken på marknaden har ökat, vilket gör det svårt att välja rätt.
Det först som bör göras är att företaget utser en ansvarig för införskaffande av smartphones som faktiskt vet någonting om smartphones. Allt för många företag har ansvariga som inte alls är särskilt kunniga inom området mobiltefoner och därmed väljs inte bästa möjliga mobiltelefon för pengarna.
För att välja rätt mobil för ditt företag måste man ta reda på vilken typ av arbete du tänker utföra med din mobil, var du ska göra det och vilka typer av appar du kommer att använda.

Om de flesta appar som dina anställda kommer att använda är mycket använda affärsappar som Evernote, Trello och Slack, bör en budgetmobil i mellansegmentet eller övre mellansegmentet duga gott och väl. Om dina anställda kommer att använda appar som involverar bearbetning av enorma mängder data eller avancerade bilder bör du istället välja någon kraftfull flaggskepps mobil.
Innan du fattar några köpbeslut bör du informera dig om hur ditt företag använder mobilkommunikation. Titta på kommunikationsbehoven inom ditt företag för att ta reda på hur ni har kontakt med kunder, andra företag och hur anställda kommunicerar med varandra. Detta ger dig en inblick i vad ditt företag behöver innan ett beslut fattas.
Varje telefon har praktiska verktyg som kalendrar, dokument program och andra funktioner. Att organisera arbetsdagen och hålla koll på dina anställda är viktigt. Välj en enhet som gör det enkelt att göra det.
De flesta företag behöver mobiltefoner med större displayer, inte mindre än 6 tum i storlek. Om ni använder era mobiler till mer än att ringa samtal blir displaystorleken väldigt viktig av uppenbar anledning. Om telefonen har en liten display blir det till exempel betydligt besvärligare att skriva och läsa mail eller använda sin smartphone för liknande arbetsuppgifter. 
Du bör titta på displayens kvalitet speciellt ifall du har arbetare som arbetar ute på fältet och ofta kommer att använda mobilen i dåligt belysta omgivningar eller i direkt solljus., En grafisk formgivare eller andra personer med  kreativa yrken som kommer att använda sina telefoner för designarbete, eller den typen av arbete behöver naturligtvis en högkvalitativ display. Om man arbetar inom byggbranschen och därmed utsätter sina mobiltelefoner för väder och vind är en tâlig smartphone en prioritet men tyvärr har dessa ofta sämre prestanda. Då är det viktigt att hitta absolut bästa möjliga tåliga smartphone som åtminstone har hyfsade specifikationer.
De flesta smartphones har idag flera kameralinser. Minst en främre kameralins och flera bakre kameralinser. Selfiekamerornas kvalitet är särskilt viktig om dina anställda kommer att använda sina telefoner för videochattar med kunder.
Den mobila säkerheten måste också beaktas eftersom det är en extremt viktig aspekt för företag.
Om du reser i affärer eller är borta från en strömkälla under lång tid behöver du en pålitlig telefon. Tänk därför på mobiltefonens  batteritid när du fattar beslut om vilka mobiltelefoner företaget ska välja. Det vore i så fall även bra ifall mobilerna har snabbladdning. Både vanlig kabelbunden snabbladdning och snabb trådlös laddning.
Som jag alltid brukar påpeka. Beställ aldrig nya mobiltefoner på ren impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på era behov och till vad ni använder era mobiltefoner. Se till att skaffa smartphones som är kompatibla med just er verksamhet. Läs recensioner och omdömen, jämför specifikationer och priser för priset är också en viktig detalj bland alla andra att ha i åtanke när man skaffar sig nya mobiler till sitt företag.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.