OnePlus Nord 2

OnePlus Nord 2 är ett fantastiskt nytillskott till segmentet av flaggskepps mobiler med överkomliga priser med sina avancerade specifikationer och en fantastisk användarupplevelse. Om det här kommer att bli den bästa mobilen inom sin prispunkt återstår att se.
Det är dock helt otroligt hur mycket smartphone man kan få när man beställer en OnePlus Nord 2!
Mobiltillverkaren OnePlus har gjort sitt bästa för att få Nord 2 att se ut och kännas som en premiumtelefon.
Det finns lite mer ram under displayen än man förväntar sig av en riktigt högkvalitativ toppmobil men åt alla andra håll är ramen föredömligt tunn. 
Displayen är stor med ett litet hål för den främre kameralinsen vilken sitter i displayens övre vänstra hörn.
Displayen är platt, kanterna runt telefonen är lätt avrundade för att ge ett skönare grepp i handen och bakstycket är även det lätt avrundat. Kanterna är av plast men baksidan täcks av flera lager glas.
Det finns en fingeravtrycksläsare under displayens yta och den låser upp displayen otroligt snabb och exakt.
På bakstycket av glas sitter tre kameralinser i en rektangulär kameramodul i mobilens vänstra övre hörn. 
OnePlus Nord 2 har stereo högtalare men saknar tyvärr hörlursuttag. 

Displayen är en AMOLED display på 6,43 tum med 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 409 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 5 och detsamma gäller för baksidan.
Displayen är ljus och skarp, med bra läsbarhet
samt har en bilduppdaterings frekvens på upp till 90 Hz. Man kan välja mellan standard inställningen 60Hz eller 90Hz men det sker inte automatiskt utan man måste ändra det manuellt i inställningarna. Många andra flaggskepps mobiler med en högre bilduppdaterings frekvens har en funktion som gör att mobiltelefonen ändrar frekvensen automatiskt beroende på vad användaren använder sin mobiltelefon för för tillfället. 
Processorn är en åttakärnig MediaTek Dimensity 1200 processor på 3 GHz och det är en kraftfull topp processor som konkurrerar med Qualcomms nuvarande topp processor Snapdragon 888. Tillverkaren har uppenbarligen valt att istället använda denna processor istället för att få ner kostnaderna för denna smartphone så att vi alla får möjlighet att skaffa en flaggskepps mobil till ett mer överkomligt pris.
Processorn erbjöd förbättrad prestanda jämfört med den ursprungliga OnePlus Nord.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det finns en bättre variant med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Det finns ingen möjlighet att utöka minneskapaciteten ytterligare med ett minneskort men det är knappast nödvändigt med så mycket inbyggt minne från början.
Den framåtriktade kameralinsen är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Monokrom lins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator och dubbla LED blixtar. Det är främst huvudkamera som inte endast ger fantastiska bilder i dagsljus utan också ger utmärkta också i mörkare miljöer. Kamerorna kan ta fina bilder med gott om detaljrikedom och naturliga färger.
Batteriet är på 4500 mAh med stöd för snabbladdning på 65W vilken laddar batteriet hundra procent fullt på trettio minuter.
OnePlus Nord 2 är en av de allra bästa telefonerna inom detta segment på marknaden. Den har några imponerande specifikationer så ifall du vill ha flaggskepps prestanda men till en billigare kostnad bör du överväga OnePlus Nord 2.  Denna smartphone kostar kronor och det är väldigt billigt om man förstår att det här är en toppmobil men det är det förstås långt ifrån alla som förstår. Det är väldigt synd att folk har så lite koll när det gäller området mobiltelefoner. Främst eftersom man därmed missar alla fantastiska alternativ som finns på marknaden. 
Andra exempel på utmärkta mobiler med lägre priser är Xiaomi Poco F3 och OnePlus 8T. För mig är det viktigt att få mycket smartphone för de pengar jag spenderar så jag beställer/köper inte en mobiltelefon på impuls. Jag avråder från att skaffa en ny mobiltefon på impuls. Läs recensioner och jämför specifikationer och priser innan du bestämmer dig för vilken smartphone du vill ha.





Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.