Se till att beställa rätt mobiltefon för dig.

Det är allt för många konsumenter som vandrar in i butikerna och letar efter en ny telefon. Att helt ovetande om vilken mobiltelefon man vill ha gå in i en butik och fråga personalen om råd angående vilken mobiltelefon man bör köpa är något jag avråder från av flera orsaker. Mer så om försäljaren du frågar om råd är helt okänd för dig. Hur ska försäljaren känna till vad du använder din smartphone till och de behov du har när det gäller din mobil om försäljaren inte vet någonting om dig?
Hur kan du veta ifall försäljaren är kunnig inom området mobiltelefoner om du inte har träffat personen tidigare? En del säljare säljer bara och vet väldigt lite om de produkter de säljer, mer så om affären de arbetar i inte är specialiserad utan säljer en massa olika produkter.
Personer som brukar arbeta i butiker arbetar ibland på provision, det vill säga att de får en lägre fast lön och en del som baseras på för hur mycket de faktiskt säljer. Om du skulle råka på en oärlig sådan försäljare kan det bli så att han föreslår onödigt dyra modeller för att tjäna pengar. Den här metoden att välja mobiltelefon är förenat med risker och risker bör undvikas.
Jag avråder inte helt från att köpa en mobiltelefon i en fysisk butik. Det är inte något problem om du själv vet vilken telefon du vill ha eller om du har valt några alternativ redan innan du går in i butiken.

Det första man bör göra innan man påbörjar jakten efter sin nästa smartphone är att fundera igenom exakt vilka behov du har för att kunna veta vad du letar efter. Låt oss säga att du till exempel dagligen tar bilder med din mobiltelefon och du därför har högre krav på bildkvaliteten ja då behöver du en mobil med en högre kamerakvalitet. Kanske med flera olika kameralinser som ger möjlighet till att ta olika typer av bilder.
En person som mer sällan tar bilder men däremot gärna spelar mer tekniskt avancerade mobil spel behöver en mobiltelefon med en relativt kraftfull processor.
Efter att du har tänkt igenom det här tar man en titt på sin egen ekonomi. Hur mycket har jag råd att betala för min nya smartphone utan att få det kämpigt ekonomiskt?
Därefter blir det dags att jämföra olika mobiler i din prisklass för att hitta den bästa möjliga för dig. Man behöver också känna till att det finns många olika kategorier av smartphones. Det finns allt från lågbudget till flaggskepp och där finns stora skillnader när det gäller prestanda och funktioner.
Många beställer sin nya mobiltelefon via sitt abonnemang med en högre månadskostnad till följd av detta. Man gör ju också en avbetalning av sin smartphone och det läggs på abonnemangets kostnad.
För att komma billigare undan kan man köpa en obunden mobiltelefon och använda ditt abonnemangs Simkort i den.
Det är klart att det här sättet blir svårt om du absolut vill ha en flaggskepps mobil eftersom du då behöver betala mycket pengar på en gång men det finns många billigare bra mobiler idag. Mobiltelefoner som duger gott och väl för de allra flesta användare.
När man väljer en mobiltelefon från sin telefonoperatör blir utbudet begränsat till de telefoner som just din operatör har i sitt sortiment. När man har möjlighet att beställa från vilken butik som helst blir valmöjligheterna så mycket större.
Tänk alltid igenom saker innan man planerar lite dyrare inköp och undvik att handla på impuls. Det gäller naturligtvis inte bara mobiltelefoner utan allt som kostar lite mer.
Läs på om de olika alternativen. Jämför olika mobiltelefoner och ju billigare telefonen är ju viktigare blir det att veta vad det är man köper.
Läs gärna också mitt blogginlägg Råd inför beställning av en ny mobiltefon.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?