Samsung Galaxy Z Flip 3

Samsung har lanserat två helt olika vikbara mobiltelefoner. Nämligen Samsung Galaxy Z Fold 3 och Samsung Galaxy Z Flip 3. Den här texten handlar om den senare.
Målet med den här vikbara telefonen är inte att göra en normalstor telefon till en surfplatta, som hos Galaxy Fold-serien utan att gå motsatt riktning. Att förvandla en normalstor mobiltelefon till något som passar lättare i fickan.
Samsung Galaxy Z Flip 3 är förstås en uppdatering av föregångaren och det märks bland annat på att kanterna runt telefonen består av starkare aluminium, förbättrad gångjärns konstruktion och en mer tålig display.
Den här vikbara mobilen är ganska tjock när den är ihopvikt. Den är då faktiskt dubbelt så tjock som vanliga telefoner.
I uppvikt läge har den en stor, skarp display med ett runt hål för selfie kameran centrerad längst upp på displayens överkant.
Glasbaksidan är mycket hal, så man kommer behöva vara lite försiktig om man inte har ett mobilfodral för att den till exempel glider  ner från ett bord.
Samsung Galaxy Z Flip 3 har också en IPX8- Certifiering, mobiltelefonen klarar därmed av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Här finns även stereo högtalare med ett hyfsat bra ljud och en fingeravtrycksläsare vilken är placerad på höger långsidasida.

Huvud displayen på 6,7 tum har 1080×2640 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 426 ppi (pixlar per tum). Detta är en skarp, tydlig display med utmärkt kontrast och detta i kombination med en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz ger en riktigt bra upplevelse.
Den mindre displayen är på 1,9 tum med 250×512 pixlar.
Den stora fördelen med den mindre displayen är att den fungerar som ett förhandsgransknings fönster för kameralinserna på baksidan. När den är stängd kan den lilla pekskärmen styra musik, kontrollera vädret, visa notifikationer och till och med ta selfies. 
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det finns också en bättre variant med samma mängd RAM minne men ett internminne på 256 GB. Det finns ingen plats för ett minneskort så den minnesmängd man får från början måste man klara sig med resten av telefonens livslängd.
Processorn är den väldigt kraftfulla Snapdragon 888 processorn vilken är på 2,8 GHz och för er som inte redan känner till det är det här den senaste topp processorn från Qualcomm och den sitter monterad i en stor mängd av årets absoluta flaggskepps mobiler.
Denna kraftfulla processor ihop parat med ett RAM minne på 8 GB gör Samsung Galaxy Z Flip 3 till en ännu snabbare smartphone. Man upplever ingen lagg eller frysningar när man växlar mellan mobilspel, andra appar, YouTube videos och när man bläddrar i sidor på nätet.
Gångjärnet är väldigt välkonstruerat och det har genomgått många förbättringar jämfört med föregående modell men den är något trög att öppna så man behöver använda två händer för att att öppna telefonen. Att den är så trög är en nödvändighet för att man som användare ska kunna vika upp telefonen och vända den i valfri vinkel eftersom gångjärnet stöder detta. Samsung Galaxy Z Flip 3 är optimerad för öppning från 90 grader till 180 grader. Man kan placera den delvis uppvikta mobilen på ett bord för att titta på videos så man behöver inte använda någon speciell mobilhållare för att uppnå samma funktion. Det finns många användningsområden av den här typen av funktioner.
Den främre kameralinsen är på 10 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan av glas sitter ytterligare två kameralinser. Båda kameralinserna är på 12 Megapixlar och den ena är en vidvinkel lins och den andra är en ultra vidvinkel lins. Kamerorna har dubbla pixel PDF, optisk bildstabilisator samt en LED blixt. 
Detta är en flaggskepps mobil från en stor mobiltillverkare så naturligtvis får man kamerakvalitet av hög kvalitet. 
Batteriet är på 3300 mAh och har stöd för snabbladdning på 15W och snabb trådlös laddning på 10W och snabbladdningen behövs verkligen när batteriet är så pass litet.
Batteritiden är kortare än andra telefoner med liknande pris. Det märks tydligt att batteritiden inte är lika bra som hos andra telefoner med batteristorlekar på  4000 mAh eller mer.
Samsung Galaxy Z Flip 3 är en snyggt designad vikbar mobiltelefon som också kan vara en av de första vikbara mobiltelefonen som faktiskt är värd att beställa.
Föregångaren kostade 15 290 kr när den lanserades men den nya modellen kostar 11 490 kronor vilket är en rejäl prisskillnad. Samsung Galaxy Z Flip 3 är förstås fortfarande inte direkt någon billig smartphone men nu ligger den ungefär på samma prisnivå som en del andra flaggskepps mobiler och därför blir den helt klart ett utmärkt alternativ till andra mobiltelefoner inom samma kategori.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?