Samsung Galaxy Z Fold 3

Samsung Galaxy Fold 3 är en stor uppdatering som definieras av massor av mindre förbättringar.
Den har en vacker passform och finish, ännu mer än den fällbara telefonen den ersätter samtidigt som den är lättare än föregångaren.
Gångjärns systemet sticker inte ut lika mycket från själva konstruktionen när mobilen är ihopfälld och kameramodulen på bakstycket sticker ut mindre från chassit. Mobiltefonens kanter har mjukats upp så det ser mindre rektangulärt ut.
Kanterna runt telefonen är av aluminium och på den vänstra långsidan är fingeravtrycksläsaren placerad. Baksidan är av plast som har täckts av ett lager Gorilla Glas Victus.
Samsung Galaxy Z Fold 3 låter dig utöka displayens yta på ett ögonblick. Plötsligt har det blivit ännu lättare att spela mobilspel eftersom ytan man använder nu är större. När man läser digitala serietidningar krävs inte längre att man konstant zoomar in och ut på displayen för att kunna se vad man läser.
Det finns gott om plats för att ha flera appar öppna, läsa Elektroniska böcker, spela mobilspel som Cyber Hunter ,  Garena Free Fire och Punishing Gray Raven på den stora, uppvikta displayen.

Den mindre displayen är på 6,2 tum med 2268×832 pixlar och den uppvikta displayen är på 7,6 tum med 1768×2208 pixlar med en pixeltäthet på 374 ppi (pixlar per tum).
Både den yttre displayen och huvudskärmen har nu en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz, vilket är mycket välkommet. Displayerna är ljusare än tidigare och ser lika bra ut som man förväntar sig från en flaggskepps mobil från Samsung. Vecket som uppstår i mitten av displayen är fortfarande synlig när displayen är uppvikt och det lär dröja innan man hittar en lösning på det problemet.
Samsung Galaxy Z Fold 3 har en åttakärnig Snapdragon 888 processor på 2,8 GHz under chassit och på grund av att den är en av årets absoluta topp processorer är den är enormt kraftfull, fungerar snyggt och smidigt och det i kombination med ett RAM minne på 12 GB leder till en fantastisk mobil upplevelse.
Det existerar två olika varianter när det gäller internminnet. Basmodellen har ett internminne på 256 GB och den bättre varianten har ett internminne på 512 GB. Den här mobiltelefonen saknar plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka men det är inget som helst problem när man har så mycket inbyggt minne i sin smartphone.
Selfie kameran vilken är placerad under displayens yta är på 4 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 12 Megapixlar. En är en vidvinkel lins, en är en telefoto lins och den tredje är en ultra vidvinkel lins. Kamerorna har dubbla pixel PDF, optisk bildstabilisator, 2×Optisk Zoom samt LED blixt. Detta är en topp mobil så förvänta dig en hyffsat bra kamerakvalitet över lag men den främre kameralinsen ger inte det allra bästa resultatet. 
Samsung Galaxy Z Fold 3 skulle kunna fungera som ersättare till en bärbar dator i fall man skulle vilja det. Man kan använda den nedre halvan av displayen som ett tangentbord och skriva text på den övre halvan. Alternativt ta med sig ett Bluetooth tangentbord och en mus och koppla ihop dem med telefonen.
Det skulle i många fall bli en snarlik upplevelse jämförbar med en bärbar dator men mobilen är mer kompakt och är därmed lättare att ta med sig när man är på resande fot.
Batteriet är på 4400 mAh med stöd för snabbladdning på 25W och snabb trådlös laddning på 15W.
Samsung Galaxy Z Fold 3 många bra premium funktioner som vattentålighet, en kamera under displayen, stöd för S-Pen och dessutom har den flaggskepps prestanda till en något lägre kostnad. Missförstå mig nu inte. Den här mobiltelefonen är fortfarande väldigt dyr med en prislapp på strax över 8000 kronor men den är billigare än föregångaren var när den lanserades.
Samsung Galaxy Z Fold 3 passar hardcore användaren med gott om pengar och den skulle även passa utmärkt som någon företagares arbets mobiltefon. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?