Exempel på bra olåsta mobiler.

Enkelt uttryckt är en olåst telefon en mobiltelefon som inte är kopplad till en specifik operatör. Vanligtvis när man är låst i ett månatligt abonnemang förblir den valda tillhörande mobiltelefonen låst till den specifika operatörens nätverk.
I ett tidigare inlägg har jag informerat om fördelarna med att skaffa en olåst mobiltefon och använda den med ett abonnemang.
Det är tydligen många personer där ute som inte har förstått eller tänkt på att det är möjligt. Att man när man har ett mobilabonnemang faktiskt inte måste beställa en mobiltelefon ur sin telefonoperatörs utbud har gått många helt förbi. 
En obunden mobiltefon tillhör ingen speciell kategori av mobiler utan det kan vara allt från en lågbudget mobil till en färsk flaggskepps mobil men det är klart att ifall du vill äga en olåst topp mobil blir det besvärligt att ordna rent ekonomiskt. När man väljer en ej operatörlåst smartphone måste man nämligen betala hela telefonens kostnad direkt. Alternativt avbetala mobilen varje månad men det blir då samma sak som att delbetala den via abonnemanget. Av denna anledning väljer man oftast lite billigare smartphones. Här kommer jag nämna några utmärkta exempel på mobiltelefoner som finns att tillgå som obundna mobiler.

Inte alla har råd med en flaggskepps mobil som Samsung Galaxy S21 Ultra eller iPhone 12 Pro när man tänker betala mobilens kostnad direkt men den goda nyheten är att många billigare mobiltefoner erbjuder en duglig prestanda till ett mer överkomligt pris. Sanningen är att långt ifrån alla ens behöver en flaggskepps mobil för att klara av de krav de ställer på sin smartphone. 
Alla använder sin mobiltelefon på olika sätt så det är en bra idé att ta reda på vad du personligen prioriterar hos din mobiltelefon.
Jag rekommenderar att du tar en titt på telefonens specifikationer och funktioner för du vill till exempel ha en processor som är tillräckligt kraftfull för att hänga med i alla appar du ska använda. Medan du håller på att läsa på kontrollera att det finns gott om internminne också. För du beställer väl ändå inte en ny smartphone på impuls utan att titta på specifikationerna?
Du kan börja med att läsa på om de mobiltelefoner jag ger som exempel här nedanför. 


OnePlus 8T

OnePlus Nord 2

Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Xiaomi Mi 11 Lite

Google Pixel 4a

Samsung Galaxy A52

Motorola Moto G 5G Plus

Nokia X20

Realme 6 Pro

Samsung Galaxy S20 FE 4G


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?