Apex Legends Mobile

Apex Legends är ett av Electronic Arts mest framgångsrika spel med mer än 100 miljoner aktiva spelare. Därmed är det inte särskilt konstigt att man nu även satsar på att ta fram en mobil variant av samma spel.
Respawn Entertainment tillsammans med EA gjorde nyligen ett stort tillkännagivande angående lanseringen av Apex Legends Mobile. Man har bekräftat att spelet lanseras den 28 februari 2022 i följande regioner: Australien, Nya Zeeland, Singapore, Malaysia, Filippinerna, Indonesien, Mexiko, Peru, Argentina och Colombia. Det är inte ännu känt när spelet lanseras i Sverige och övriga världen men det sker förhoppningsvis någon gång i sommar.
Den småskaliga releasen kommer att pågå under våren och hjälpa spelutvecklaren att förfina spelet och funktionerna innan en bredare lansering.
Den mobila versionen av spelet är speciellt designad för pekskärmar, med strömlinjeformade kontroller och genomtänkta optimeringar. Apex Legends Mobile är en helt fristående version vilket innebär att crossplay inte är möjligt.

Det finns ett enormt intresse för Battle Royale spel för Android och IOS och Apex Legends kommer att stå sig bra i konkurrensen. 
Spelet må vara helt fristående men liknar på de flesta sätt både till PC versionen och konsolversionen av spelet. Det är i grunden ett battle royale där man hoppar ner på ett med tiden krympande område, samlar på sig loot (byte), eliminerar spelare från andra lag och målet är att vara  den sista truppen som står kvar levande.
Till skillnad från andra battle royale spel  är Apex Legends en ren teambaserad shooter där lag med tre super soldater måste plundra och kämpa för att överleva till slutet.
Därmed kan föreställa dig att sammarbete blir avgörande här, utan tvekan mer än i andra spel som PUBG: New StateBadlanders, Garena Free FireCyber Hunter och Super People. I dessa spel kan man nämligen även välja att spela solo.
Det finns en lista med hjältar att välja mellan, var och en med unika krafter. Passiv, taktiska förmågor och ultimata egenskaper gör varje legend unik och tillgodoser en mängd olika spelstilar för spelare att välja mellan. För närvarande finns det åtta legender. Bloodhound, Lifeline, Bangalore, Gibraltar, Wraith, Caustic, Octane och Wattson.
Vapnen och karaktärerna i Apex Legends Mobile är alla från huvudspelet, så om man tidigare har spelat den versionen kommer man att känna igen sig.
Men det finns en stor förändring. Man spelar nu i third person perspektiv och man hoppar in i first person endast när man vill sikta med sitt vapen. Detta kan vara lite av en skillnad, men det är standard för många mobilspel av den här typen.
Det finns ikoner på din smartphones display som man kan trycka på och som låter spelkaraktären huka, hoppa, slåss eller avfyra ett vapen. 
Loot systemet fungerar nästan perfekt och det är mycket lätt att plocka upp föremål och snabbt gå in i strider utan att behöva spendera någon extra tid. Även saker som att använda läkande föremål eller utrusta/hölstra vapen känns väldigt smidigt och bra.
En stor del av Apex Legends spelet kretsar kring Legend förmågorna och det har spelutvecklaren implementerat väldigt bra utan att göra det alltför komplicerat.
Apex Legends Mobile är långt ifrån en färdig produkt men betaversionen ser ut att vara betydligt bättre än vad man kan förväntade sig med tanke på att det är så nytt. När spel släpps brukar det redan i början krävas ett flertal uppdateringar innan det ligger på en hyfsat bra nivå. Det var till exempel på det sättet när PUBG: New State lanserades i November 2021.
Apex Legends ser redan nu verkligen ut precis som det spel vi alla är vana vid, vilket är ganska imponerande. Spelet är en fröjd att spela och spelkaraktärerernas speciella krafter kan vända utvecklingen av en match. Här finns också en solid skytte och rörelsemekanik. 
Framtiden får utvisa ifall detta mobilspel blir en stor succé eller ifall det blir en flopp. 
Ifall artiklar likt den här intresserar dig kan du gärna läsa min andra blogg Game Upgrade.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.