Poco X4 Pro

Poco X4 Pro är både en uppgradering och en nedgradering i jämförelse med sin föregångare Poco X3 Pro. Jag tar upp mer angående skillnaderna i min jämförelse mellan dessa två mobiler.
Det här är en smartphone i mellansegmentet med förstklassig design och avancerade funktioner, inklusive en bilduppdaterings frekvens på 120Hz och snabbladdning på 67W.
Den har en stor AMOLED display, glansig baksida som drar till sig ljusstrålar och är mycket reflekterande. Detta medför att den lätt drar till sig.fläckar och smuts.
Dessutom sitter det på baksidan en enorm dominerande kameramodulen vilken sträcker sig över bakstyckets hela bredd med Poco märkning som förstör en annars snygg design.
Poco X4 Pro ser inte ut som en smartphone i mellansegmentet eftersom den har en förstklassig design med relativt smala ramar runt displayen och platta kanter.
På höger långsida integrerad i Powerknappen sitter en fingeravtrycksläsare vilken låser upp mobilen snabbt och korrekt nästan varje gång.
Poco X4 Pro ser ut att vara konstruerad av plast vilket drar ner det höga intrycket något men plast är trots allt mera tåligt än glas.
Telefonen har stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192 kHz och det är en stor fördel när man vill använda sin mobiltelefon som en multimedia enhet.

Displayen är en AMOLED display på 6,67 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 395 PPI (pixlar per tum). Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz.
Den här displayen ser bra ut. Den har livfulla, skarpa färger samt erbjuder utmärkta betraktningsvinklar och ser tillräckligt modern ut rent designmässigt.
En del personer föredrar en mindre display som de lättare kan använda med en hand. För resten av oss är det vanligtvis att föredra att ha en större display. Speciellt om du gillar att titta på YouTube videos, streamad film eller spela mobilspel.
Poco X4 Pro drivs av en åttakärnig Snapdragon 695 5G processor på 2,2 GHz som klarar av att driva tekniskt krävande mobilspel som Call Of Duty Mobile, Cyber Hunter, PUBG:New StateGenshin Impact och Badlanders med höga grafikinställningar aktiverade om än inte alltid på ett mjukt sätt. Det man får är förstås inte den bästa möjliga spelupplevelsen då man inte har någon kraftfull flaggskepps processor till sitt förfogande.
Man får antingen ett RAM minne på 6 GB RAM och ett internminne på 128 GB lagringsutrymme eller ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB beroende på vilken variant man väljer. Som konsument är det viktigt att känna till att de flesta mobiltefoner finns i flera versioner för om man tar för givet att det endast existerar en variant finns det en stor risk att man beställer den lite sämre varianten. Kolla alltid upp prestandan innan du bestämmer dig.
Poco X4 Pro är inte direkt en flaggskepps mobil men det är ganska imponerande vad man får för sina pengar här.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och är placerad i ett runt hål i mitten av displayens överkant.
Den har en imponerande 108 Megapixlars kameralins på baksidan. Den flankeras av en kameralins på  8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar som inte är riktigt lika spännande, men som kommer att uppfylla ett behov om det behövs.
Bilderna är detaljerade och skarpa, med fina färger. Framförallt huvudkamerans prestanda är riktigt bra i denna prisklass, och står sig till  och med ganska bra i konkurrensen när man jämför den med mobiltefoner som ligger långt över denna prisklass.
Med ett 5000 mAh batteri under chassit klarar Poco X4 Pro av en och en halv dag vid genomsnittlig användning med möjligheten att pressa den till hela två dagars på en laddning vid lättare användning.
Att den här mobilen är en nedgradering när det gäller processor prestanda är väldigt synd eftersom den skulle ha varit fantastisk ifall den också hade haft en topp processor men det är sannolikt ett sätt för tillverkaren att hålla nere priset på produkten.
Ett svenskt pris på den här mobiltelefonen är inte känt ännu men den kostar från 300 Euro vilket omvandlat till svensk valuta blir 3200 kronor exklusive moms. I teorin skulle prislappen därmed landa på 4000 kronor och det skulle göra Poco X4 Pro till en prisvärd smartphone men man kan få en Samsung Galaxy S20 FE för endast 500 kronor mer och den mobilen har en topp processor.
Undvik att välja en mobil på ren impuls. Fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på specifikationer, funktioner, design och prissättning. Läs recensioner och jämför specifikationer innan du bestämmer dig för vilken mobiltefon du ska ha i din ägo.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?