Poco X3 Pro VS OnePlus Nord

Människor som likt mig är lite mer pålästa när det gäller teknik vill ofta köpa de bästa möjliga mobiltelefonerna med ett bra pris/prestandaförhållande. Därför jämför de mobilernas specifikationer och funktioner och försöker få den bästa mobiltefonen inom den budget de har. Lite på det sätt som jag kommer göra i detta blogginlägg. Allt för många personer beställer tyvärr en ny mobiltelefon utan att läsa på om mobiltefonen innan man gör sin beställning och det är ett stort misstag.
Här kommer jag att jämföra två mobiltefoner som nu när det har blogginlägget skrivs båda två kostar 2990 kronor. Dessa smartphones är Xiaomi Poco X3 Pro som släpptes den 22 Mars 2021 OnePlus Nord som kom ut i Augusti 2020. 
Poco X3 Pro är byggd av plast men är väl konstruerad och har en ergonomiskt rundad baksida.
OnePlus Nord har glas både på framsidan och baksidan men kanterna runt telefonen är konstruerade av plast. Den har därför en mer premium konstruktion och samtidigt är designen en aning tjusigare. Detta är dock helt en fråga om tycke och smak.
POCO X3 Pro har en sidomonterad fingeravtrycksläsare, medan OnePlus Nord har en fingeravtrycksläsare lokaliserad under displayens yta. Återigen är det en smakfråga när det gäller vilken placering som fungerar bäst. 

Poco X3 Pro har en LCD display på 6,67 tum med 1080×2400 pixlar medan den senare har en AMOLED display på 6,44 tum med 1080×2400 pixlar. LCD displayer ger mer naturliga färger och ljusare vitt. AMOLED displayer å andra sidan ger mer och har djupare svärta. Vinnare här är OnePlus Nord.
Värt att notera dock är att Poco X3 Pro har en display med en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz och OnePlus Nord har en display med en bilduppdaterings frekvens på 90Hz.
När det gäller ren prestanda i form av kraft och effektivitet är Poco X3 pro den bättre av de två på grund av att den mobilen faktiskt drivs av en flaggskepps processor. 
OnePlus Nord drivs istället av en processor i övre mellansegmentet.
Poco X3 Pro har en åttakarnig Snapdragon 860 processor och OnePlus Nord har en åttakarnig Snapdragon 765G processor. Den självklara vinnaren inom denna kategori är Poco X3 Pro. Det är helt enkelt fantastiskt att få en topp mobiltefon för ett så här pass överkomligt pris.
OnePlus Nord har en basmodell med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 64 GB men det existerar även två bättre varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB samt en värsting variant med ett RAM minne på 12 GB samt ett internminne på 256 GB.
Dess motståndare har en basmodell med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. Även i det här fallet finns det bättre varianter. Den ena med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB och den andra med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
OnePlus Nord har två främre kameralinser på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) medans Poco X3 Pro har en ensam främre kameralins på 20 Megapixlar (vidvinkel lins).
POCO X3 Pro kommer med en huvudkameralins på 48 Megapixlar medan OnePlus Nord också har en huvudkameralins på 48 Megapixlar. Båda telefonerna har även samma 8 Megapixlars kameralins så skillnaden i bildkvalitet blir inte särskilt stor. 
Däremot har OnePlus valt att använda en djupsensor på 5 Megapixlar samt en Makrolins på 2 Megapixlar. Konkurrenten har en enda Makrolins på 2 Megapixlar. OnePlus Nord har med andra ord fyra bakre kameralinser och Poco X3 Pro har tre kameralinser på baksidan.
För selfies förväntas OnePlus Nord leverera foton av högre kvalitet och därmed vinner denna smartphone nätt och jämnt i kamera kategorin.
POCO X3 Pro kommer med ett 5000 mAh batteri med stöd för 67W snabbladdning medan OnePlus Nord har 4115 mAh med stöd för 30W snabbladdning. Således kan båda mobiltefonerna visserligen laddas snabbt med sin höga laddningshastighet men Poco X3 Pro laddar betydligt snabbare. Dessutom ger den mycket större batteristorleken en stor fördel för POCO X3 Pro när det gäller batteritiden så den mobilen vinner denna omgång.
Allt det här visar med all tydlighet att Poco X3 Pro ger mer mobiltefon för pengarna. Man får om man väljer den framför OnePlus Nord en mer kraftfull processor, en högre bilduppdaterings frekvens vilket ger en smidigare upplevelse vid användning av mobilen samt ett större batteri som till och med laddas snabbare och allt det här till exakt samma kostnad. Det är naturligtvis så att det existerar många mobiler som har ännu bättre prestanda men de kostar samtidigt så otroligt mycket mer. 
Handla alltså aldrig någonsin en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på vad du behöver i en smartphone. Läs recensioner. Kolla upp specifikationer, funktioner och pris för att kunna bedöma vilken mobiltefon som passar just dig bäst.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.