Poco X4 Pro VS Poco X3 Pro

Människor som likt mig är lite mer pålästa när det gäller teknik vill ofta köpa de bästa möjliga mobiltelefonerna med ett bra pris/prestandaförhållande. Därför jämför de mobilernas specifikationer och funktioner och försöker få den bästa mobiltefonen inom den budget de har. Lite på det sätt som jag kommer göra i detta blogginlägg. Allt för många personer beställer tyvärr en ny mobiltelefon utan att läsa på om mobiltefonen innan man gör sin beställning och det är ett stort misstag.
Poco X4 Pro är en komplett uppfräschning av Poco X3 Pro när det gäller det designmässiga. Den senare har en konstig dubbel matt och spegelfinish på baksidan och kom med en stor  Poco logga längs nästan hela baksidan. Det är naturligtvis subjektivt, men jag tycker att den nya designen är mycket mer elegant. Årets modell kommer i ett slankt premiumpaket som inte skulle se malplacerad ut när man jämför den med en flaggskepps mobil. Detsamma gällde aldrig Poco X3 Pro som är tjockare och större samtidigt som den har en mer avrundad konstruktion. När jag utvärderar mobiltefonerna när det gäller designen är min vinnare POCO X4 Pro.

Invändigt är Poco X4 Pro 5G definitivt en budgetmobil i mellanklass eftersom den använder Qualcomms Snapdragon 695 processor och därmed kan den inte  konkurrera med sin föregångare Poco X3 Pro som ju har en topp processor i form av en Snapdragon 860 processor. Poco X4 Pro må vara en uppgradering jämfört med sin föregångare när det gäller funktioner och design men är en nedgradering när det gäller den viktiga processorn. POCO X3 Pro är en avsevärt mer kraftfull smartphone och har en uppenbar fördel. Min vinnare denna gång när det gäller prestanda är POCO X3 Pro.
Förra årets modell kommer med en LCD display på 6,67 tum med 1080×2400 pixlar samt har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz. 
POCO X4 Pro, å andra sidan  kommer med en AMOLED display på 6,67-tum med 1080×2400 pixlar och en bilduppdaterings frekvens på 120Hz. När det gäller pixeltäthet och bilduppdaterings frekvens ligger de lika men den färska modellen har en AMOLED display vilket är en stor uppgradering.
En AMOLED display ger mörkare svärta än en LCD display och är en mycket viktig detalj för användare som spelar mobilspel och tittar på streamad film eller YouTube med sin smartphone. Poco X4 Pro vinner denna omomgång
Poco X4 Pro har en huvudkameralins på 108 Megapixlar och föregångaren har en huvudkameralins på 48 Megapixlar vilket är en stor skillnad.
När man tänker utse en vinnare när det gäller kamerakvaliteten märker man snabbt att POCO X4 Pro tar bättre bilder än POCO X3 Pro som visserligen har en bra kamerakvalitet men knappast kan konkurrera. Jag väljer POCO X4 Pro som min vinnare.
När man jämför dessa smartphones batterier har POCO X3 Pro ett batteri på 5160 mAh med stöd för snabbladdning på 33W. POCO X4 Pro kommer med ett något mindre batteri på 5000 mAh men med stöd för snabbladdning på 67W Detta innebär att POCO X4 Pro laddas nästan dubbelt så fort som POCO X3 Pro. När jag  jämför batterierna är vår vinnare POCO X4 Pro som har mycket bättre stöd för snabbladdning.
Slutligen har vi den där viktiga detaljen vilket är priset man betalar. En Poco X3 Pro kostar för tillfället från 2990 kronor vilket gör den extremt prisvärd med tanke på att man får en genomgående utmärkt smartphone som till och med har en topp processor. Den här mobiltelefonen är helt enkelt den allra billigaste flaggskepps mobilen på marknaden när det här blogginlägget skrivs. Enligt min bedömning kommer Poco X4 Pro att kosta ungefär en tusenlapp mer och då är frågan om vilken som vinner priskategorin rätt så uppenbar. Poco X3 Pro är min vinnare inom detta område.
Jag kan inte rekommendera POCO X4 Pro om du är en hardcore gamer men om du endast spelare då och då kan den duga. Om du inte är en gamer utan mest använder din smartphone för lättare arbetsuppgifter så som att ringa samtal, lägga upp bilder, vara aktiv på sociala medier, titta på YouTube videos någon gång emellanåt och surfa på nätet är det bättre för dig att välja POCO X4 Pro. Om du är beredd att betala mer för den vill säga. Den har trots allt många uppenbara fördelar och ett helt okej pris även om du också får betala mer för den.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?