Fördelar med att köpa en mobiltelefon

Att skaffa en ny smartphone till sig själv är alltid spännande, men det kan också vara förvirrande. Beroende på vilken kategori av  mobiltelefoner du tittar på kan det bli en stor utgift och för många av oss är det inte alltid vi har råd att spendera mycket pengar på en ny smartphone.
Det finns fyra alternativa sätt att få en ny mobiltelefon. Dessa är: avbetalning, beställa tillsammans med abonnemanget, gratis mobiltelefon när man förlänger sitt abonnemangs bindningstid eller direktbetalning.
Att köpa en smartphone direkt kan vara billigare än att köpa den via ett abonnemang i längden. 
Ett telefonabonnemang som man kombinerar med en månatlig delbetalning av en ny smartphone leder till en högre sammanlagd månadsavgift och om man istället köper sin smartphone direkt blir det lättare att få ett stort värde till ett billigare pris. Utbudet blir nämligen så otroligt mycket större än när man blir tvungen att välja en mobiltelefon från en mobiloperatörs sortiment.
Man spenderar pengarna direkt så man betalar endast vid ett enda tillfälle och man behöver inte längre oroa sig för att betala för telefonen längre.

Ifall du har pengarna den tänkta mobilen kostar och har för avsikt att behålla telefonen i längre än två år  (som många av oss gör) är alternativet att köp direkt det bästa alternativet.
Att köpa direkt betyder att du vanligtvis besöker en återförsäljare som till exempel Elgiganten, Netonnet, Webhallen, Telefonshoppen eller CyberPhoto med flera och väljer din nästa mobil hos dem.
Man kan även välja att beställa den direkt från sin mobiloperatör eller så beställer man som sagt från en butik som säljer teknik. Precis på samma sätt som man utför alla andra köp från en återförsäljare. Man kan välja att gå direkt till den fysiska butiken eller beställa mobiltefonen på nätet.
Dessa återförsäljare erbjuder också ofta en månatlig delbetalning av mobiltefonen men 
nackdelen med den sortens finansiering är att man i slutändan spenderat mer pengar än om man helt enkelt hade köpt enheten direkt. Man betalar nämligen också oftast ränta på sitt köp. Mobiltefonen blir onödigt dyr. Allra helst ifall man väljer att betala av en låg summa varje månad eftersom det leder till att man betalar av telefonen under väldigt många år.
De flesta personer beställer sin nya smartphone via sitt abonnemang och betalar alltså av den som ett påslag på abonnemang kostnaden. 
Man betalar kort sagt en månadsavgift för att få använda mobilen och binder upp sig på ett kontrakt på vanligtvis cirka två år eller mer. 
Om man vill ha den senaste flaggskepps mobilen från ett av de stora märkena (Apple och Samsung) så kommer en delbetalning via abonnemanget normalt att vara den enda möjlighet man har. Att köpa en toppmobil direkt blir naturligtvis väldigt svårt på grund av att det handlar om mycket pengar som man ska betala på en gång och få personer kan eller vill göra på det sättet.
Att köpa med ett abonnemang gör det enkelt att få tag på en ny smartphone utan pengar, eftersom det sprider telefonens kostnad över 24 eller till och med 36 månader. Nackdelen med detta är att man blir låst till den operatören och blir tvungen att följa deras villkor. Även om man inte är låst till ett abonnemang längre måste man fortfarande betala av resten av telefonens pris om du man vill byta mobiloperatör innan alla avbetalningar på telefonen är betalda.
Den hårda konkurrensen på mobilmarknaden leder till att man idag kan hitta väldigt prisvärda mobiler som erbjuder mycket mobil för pengarna. Det här är fantastiska nyheter för alla som vill köpa sin mobiltelefon direkt. Man har nu fler valmöjligheter än någonsin tidigare. Det gäller bara att vara påläst så att man vet vad man ska hålla koll på när man letar efter en ny smartphone. Man ska undvika att skaffa första mobiltefon man ser. Läs recensioner, jämför specifikationer, funktioner och pris innan du bestämmer dig.
Om man äger telefonen direkt kan man göra vad man vill med den. Det betyder att man kan sälja den vidare när man vill, och skaffa sig en nyare uppgraderad mobiltefon. Detta är inte lika lämpligt ifall man betalar av sin smartphone via sitt abonnemang. Man kan visserligen sälja den men man fortsätter ju att betala för en mobiltelefon man inte längre äger.
Om du efter att ha läst detta blogginlägg beslutar att börja köper en mobil direkt, antingen direkt från din mobiloperatör eller via en tredjepartsåterförsäljare är det viktigt att kolla upp så att mobiltelefonen är olåst. Vilket innebär att man kan använda den hos alla mobilnätverk eller operatörer. 
Om du inte är så kunnig när det gäller mobiltefoner kan du gärna läsa mitt tidigare blogginlägg Hur väljer man rätt mobiltefon?



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?