OnePlus 10 Pro

OnePlus kommer snart presentera sin  flaggskeppsmobil för 2022 och den heter OnePlus 10 Pro. Precis som en riktig flaggskeppstelefon har den den en av de senaste topp processorerna med snabbare och mer kraftfull prestanda,  en imponerande högkvalitativ display samt en fantastisk kamerakvalitet. 
OnePlus 10 Pro delar många likheter med sin föregångare OnePlus 9 Pro samtidigt som den uppdaterat designen och uppgraderat dess inre. När det gäller designen har den en lätt böjd skärm och ett hål i det övre vänstra hörnet av skärmen som rymmer selfiekameran. Den har ingen 3,5 mm-jackport men har stereohögtalare och volym- och strömknapparna finns på enhetens högra sida.
Den här mobiltelefonen har en baksida av glas med en silkesmatt finish och som skyddas av Gorilla Glas 5.
Kameramodulen består av en stor kvadratisk sektion på baksidan som rymmer linserna och modulen möter telefonens kant och lindas in i ramen på ett tjusigt sätt.
Det känns som en del av designen eftersom den smälter in i vänstra långsidan av telefonen snarare än att bara sitta där som en separat del.
Aluminiumramen är antingen grön eller svart beroende på vilken färg på mobiltefonen man väljer. OnePlus 10 Pro har en attraktiv elegant design och de snyggt böjda kanter på baksidan ger ett bekvämt grepp i handen.
Mibilen finns i två färger, Volcano Black och Forest Green.

OnePlus 10 Pro har en AMOLED display på 6, 7 tum med en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz och ett bildförhållande på 20:9. Displayen är med andra ord mer avlång än den var förr i tiden. Displayen har 1440×3216 pixlar och en pixeltäthet på 525 PPI (pixlar per tum). Den skyddas av Gorilla Glas Victus.
displayspecifikationerna visar alla rätta saker och ser ut levererar en fantastisk display kvalitet vid första intrycket. Displayen har en högre bilduppdaterings frekvens som hjälper till att uppdatera skärmen mellan 1Hz och 120Hz beroende på aktuell användning. Denna funktion sparar batteri eftersom 120Hz endast är aktiv när det är absolut nödvändigt.
OnePlus 10 Pro drivs av det nya åttakärniga Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 processor som sitter i majoriteten av årets flaggskepps mobiler.  Snapdragon 8 Gen 1 lovar 20 % snabbare prestanda och 30 % mer energieffektivitet än Snapdragon 888 som sitter inuti föregångaren  OnePlus 9.
OnePlus smartphones har alltid imponerat när det kommer till prestanda, och jag tvivlar på att det kommer att vara annorlunda här.
Grundmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB och som vanligt existerar det flera olika varianter av samma smartphone. Det finns en version med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB, en version med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB samt värsting varianten med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB. Ingen av dessa varianter har plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter ytterligare tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (telefotolins) och 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Dessa kameralinserna har PDAF, optisk bildstabilisator, laser autofokus, 3,3×optisk zoom och dubbla LED blixtar.
Färgerna är kallibrerade av Hasselblad.
Kameralinserna inuti OnePlus 10 Pro är användbara och kommer med massor av funktioner. Bilder blir väldigt fina med tjusiga färger och gott om detaljer och kontrast. 
Det finns ett 5000mAh batteri inuti OnePlus 10 Pro tillsammans med SuperVOOC snabbladdning på 80W och snabb trådlös laddning på 50W.
OnePlus 10 Pro kommer med en 80W laddare i kartongen, så man behöver inte köpa en separat. Det skiljer sig mycket från många andra flaggskepps mobiler lanserade 2022 där man ofta måste köpa en laddare separat på grund av att den inte ingår i paketet.
OnePlus 10 Pro är för närvarande tillgänglig i Kina. Den globala lanseringen, inklusive Sverige och övriga länder i Europa sker den 31 Mars. Väntan är alltså inte direkt lång. Priset ska enligt obekräftade uppgifter landa på hela 987 dollar som motsvarar ungefär 9170 kronor exklusive moms som inkluderar varianten med ett RAM minne på 8 GB med ett internminne på 128 GB. OnePlus 10 Pro är med andra ord knappast någon flaggskepps dödare utan den tronen ligger fortfarande hos OnePlus Nord 2.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?