Mortal Kombat:A fighting game

Mortal Kombat är en mobil version av den  ultravåldsamma fightingspelserien och som finns tillgänglig till iOS och Android.
Spelare samlar olika fighters och skapar lag om tre för att slåss mot motståndare med hjälp av en mängd olika kampsporter, närstridsvapen och till och med vapen och magiska förmågor. I enlighet med franchisens signaturstil är striden brutal och blodig.
Det här är en av många gratis fighter mobilspel man spelar genom kombinationer av svepningar och tryckningar i kombination med exakt tajming.
Efter ett tags fightande blinkar ett svepkommando upp och man får en begränsad tid för att aktivera den special attacken. Sedan finns det speciella rörelser som stärks när man slåss, och allierade spelkaraktärer att välja bland.
När man trycker två fingrar på displayen blockerar man motståndares anfall.
Spelet flyter smidigt medan spelkaraktärerna rör sig runt på displayen och slår slag, spottar syra och får sina kroppar sönderdelade. Medan varje fighter ofta har samma typ av huvud attackers har de även unika speciella förmågor och attackrörelser för att piffa upp saker och ting. 
Fighting aspekten är enkel att utföra och förstå samtidigt som det fungerar ganska bra. Under en stridsomgång är det möjligt att byta ut sin valda karaktär till någon annan i teamet vilket gör att en skadad fighter kan återhämta sig. 

Det grundläggande spelandet underlättas inte av det faktum att uppgraderingar av både själva spelkaraktärerna och deras utrustning sker långsamt och kräver väldigt mycket repetetivt spelande under en längre tid. Att tjäna anständiga belöningar i spelet känns som att det tar en evighet. 
Det är omöjligt att göra snabba framsteg utan att köpa saker med riktiga pengar. Ibland måste man till och med vänta med att spela för att låta sina karaktärer laddas upp för att gå till nästa spelomgång.
Grafiken imponerade på mig och jag gillade spelet även om det är lite förenklat och har sina brister.
Spelet har en bra butik i där man kan använda intjänade poäng eller en spelvaluta kallad Souls för att köpa nya spelkaraktärer och kort. Man kan också köpa spelets premiumvaluta med riktiga pengar.
Det finns sex huvudtyper av karaktärer i Mortal Kombat Mobile: kampsportare, specialstyrkor, människor från underjorden, representanter för omvärlden, äldre gudar och nomader. Vissa karaktärer kan påverka en annan typ av karaktär, vilket kan ge olika bonusar till dessa karaktärer i ditt lag. Varje karaktär har sin egen attack, hälsonivå, uthållighet, healing och specialkraft som växer med varje nivå spelkaraktären kliver upp på nivå stegen.
Nu finns det en överväldigande mängd olika kort i Mortal Kombat Mobile och det är en stor del av det här spelets upplägg även om det här i slutänden faktiskt är ett fighting spel.
Beroende på kortens nivå är korten brons, silver, guld eller diamant.  Vänd på korten för att avslöja speciella rörelser, utrustning, support och karaktärsprofiler. Kort kan kopplas ihop vilket ökar deras prestanda.
Mortal Kombat X är i grunden ett fightingspel men det är inte bara ett rent fightingspel . Det är en kombination av kortspel, karaktärsbyggare och fighting spel och det gör det mer komplicerat och på flera sätt mer tråkigt att spela under lång tid. Man tröttnar dessvärre ganska fort. Man blir ganska  besviken eftersom man förväntade sig att ladda ner ett renodlat fightingspel och istället får den här märkliga kombinationen.
Med det sagt finns det också en hel del att gilla med Mortal Kombat för själva stridssystemet är väl utfört och fungerar på ett utmärkt sätt. 
Detta är ett mobilspel som har laddats ner över femtio miljoner gånger i Google PlayStore sedan lanseringen 2015 och det är en tydlig fingervisning om hur pass populär det här mobilspelet trots allt är/ har varit.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?