Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus

Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus är en ny smartphone i övre mellansegmentet från den kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi. 
Designmässigt har den en ganska enkel, minimalistisk kantig design. 
Både fronten, bakstycket och kanterna runt mobilen är helt plana och baksidan är täckt av frostat härdat glas med en matt finish.
Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus är ganska greppvänlig och mobiltefonen känns tillräckligt säker i handen utan fodral. Redmi Note 11 Pro Plus kommer i färgalternativen Phantom White, Mirage Blue och Stealth Black. I mobilens överkant finner man ett hörlursuttag, det övre högtalargallret, IR-blastern och en av mikrofonerna.
Dess stereohögtalare med kraftfullt ljud är en stor fördel här oavsett om man lyssnar på Spotify, tittar på YouTube eller spelar mobilspel som BadlandersPUBG:New StateCall Of Duty Mobile eller Genshin Impact.
Telefonen har en IP-53 Certifiering vilket är  tllräckligt för att skydda mot lite regn men inte nedsänkning i vatten. Det är vanligtvis solida grejer av denna typ man förväntar sig att se från en Xiaomi mobil i övre mellansegmentet och högtalarna är en verklig höjdpunkt hos mobiltelefonen.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus har en AMOLED display på 6,7 tum med 2400×1080 pixlar och en pixeltäthet på 395 PPI (pixlar per tum). Displayen kommer med bildförhållandet 20:9 samt har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz där den normala ligger på 60Hz. Displayen stöder både 60Hz (Standard) och 120Hz (Maximum) uppdateringsfrekvenser och båda är statiska alternativ. De flesta användare kommer sannolikt att ställa in på 120Hz.
Detta är en av de bästa displayerna man kan få i den här kategorin. Om du skaffar en mobiltelefon som också ska fungera som en multimedia enhet är denna ett utmärkt alternativ. Allt från att strömma filmer, titta på YouTube eller spela mobilspel blir en fin uppleva med denna smartphone.
Mobilen drivs av en åttakärnig MediaTek Dimensity 920 processor på 2,5 GHz så vid dagligt bruk kommer den här enheten enkelt att tillgodose dina behov utan mycket krångel eller besvär.  Du kommer knappast att möta några problem när du låser upp mobiltefonen med Face Unlock eller fingeravtrycksläsaren placerad i Powerknappen. Användaren kommer inte heller att märka någon fördröjning vid multitasking och när man laddar ner eller aktiverar appar. 
Mobilspelare som mig själv kommer inte att stöta på några problem när de spelar nyare tekniskt krävande mobilspel. Grafik och animationer flyter på väl med väldigt lite fördröjning och lagg.
Grundmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men som ofta är fallet existerar flera olika versioner av samma smartphone. RAM minne på 8 GB samt ett internminne på 138 GB och värsting varianten har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Det finns alltså gott om plats i den här mobiltelefonen och det finns dessutom plats för ett minneskort så minneskapaciteten är möjlig att utöka ytterligare ifall man skulle vilja det.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar och den här mobiltelefonen har ytterligare tre kameralinser på baksidan.
Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus har en huvudkameralins på 108 Megapixlar  tillsammans med en  kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på  2 Megapixlar. Precis som hos andra mobiltefoner från Xiaomi i samma mobilkategori är kamerakvaliteten relativt hög och som är kapabel att ge fina bilder med bra skärpa och detaljrikedom. Kamerorna har PDAF, LED blixt men saknar trist nog optisk bildstabilisator som ju alltid är bra att ha.
Mobiltelefonen kommer med ett 4500 mAh batteri och den här gången har Xiaomi uppgraderat snabbladdningen till 120W vilket medför att batteriet kan laddas helt fullt på endast 15 minuter. Batteriet räcker lätt en dag.
Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus 5G lanseras inom kort i Europa, Sydostasien, Mellanöstern och andra internationella marknader med en prissättning från 369 dollar vilket motsvarar ungefär 3400 kronor exklusive moms. Med moms inräkna skulle man teoretiskt hamna på 4400 kronor för basmodellen och det innebär att den skulle kosta 400 kronor mer än OnePlus Nord 2 som istället för en budgetprocessor i övre mellansegmentet har en topp processor. 
Var noga och jämför olika mobiler innan du bestämmer dig för vilken mobiltefon du ska äga. Undvik att välja mobil på impuls utan att först läsa på om olika telefoner. Läs recensioner, kolla upp specifikationer och funktioner i förväg. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?