OnePlus Nord 2 VS OnePlus Nord

Det är oundvikligt att den senaste OnePlus Nord 2 skulle jämföras med förra årets OnePlus Nord. Båda telefonerna är fortfarande fantastiska mobiltefoner med  tanke på priset. Men föga förvånande är den nyare modellen förmodligen den bättre för de flesta användare.
Framifrån ser telefoner nästan identiska ut och den enda skillnaden är det främre kamerahålet i displayens övre del som är mer ovalt hos OnePlus Nord.
Den gamla OnePlus Nord har nämligen två kameralinser i en dubbel hålskåra medan den nya OnePlus Nord 2 använder ett enda hål med bara en kamerasensor.
OnePlus Nord 2 erbjuder en lite annan design än den ursprungliga modellen och lånar  design från OnePlus 9-serien. Den levereras med en stor rektangulärt kameramodul på baksidan med två kameralinser och en mindre lins. Den har också en baksida täckt av glas och en plastram runt om mobilen vilket återigen är som OnePlus 9.
Båda dessa smartphones har fingeravtrycksläsare under displayens yta och de låser upp mobilerna snabbt och korrekt varje gång man använder dem.

OnePlus Nord har en AMOLED display på 6,44 tum med 1080×2400 pixlar och har en pixeltäthet på 409 PPI (pixlar per tum) medans den färskare modellen har en AMOLED display på 6,43 tum också den med 1080×2400 pixlar.
Den har omgången blir oavgjord. 
Bilduppdaterings frekvensen ligger på 90Hz hos de här mobiltelefonerna.
OnePlus Nord 2 kommer med en MediaTek Dimensity 1200 AI processor under huven och den processorn sägs vara jämförbar med  Qualcomms Snapdragon 870 processor (flaggskepps processor).
Den ursprungliga OnePlus Nord drivs istället av en åttakärnig Snapdragon 765G processor (budgetprocessor i övre mellansegmentet).
Båda telefonerna erbjuder identiska RAM/lagringsalternativ. Grundmodellen när det gäller OnePlus Nord 2 har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB medan de dyrare varianterna har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på  256 GB. OnePlus Nord har på vissa marknader en grundmodell med ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 64 GB men finns alltså i övrigt med samma varianter som den nyare modellen.
Båda alternativen är ganska generösa med tanke på prislappen och hjälper till att ge telefonerna mycket prestanda för pengarna. OnePlus Nord 2 är uppenbarligen den kraftfullare och vinner därför prestanda kategorin.
Den första Nord använder en 32 Megapixlar  selfiekamera och en 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) på framsidan, men denna har trimmats ner till en enda 32 Megapixlar kamera på Nord 2.
På baksidan av Nord får du en huvudsensor på 48 Megapixlar, en 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) en djupsensor på 5 Megapixlar för förbättrade bilder i porträttläge och en Makrolins på  2 Megapixlar för extrema närbilder. Nord 2 har en huvudkameralins på 50 Megapixlar, en 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Monokroma sensor på 2 Megapixlar för bättre svartvita bilder. Kamerakvaliteten är relativt likvärdig men den nyare modellen är en liten aning bättre när det gäller bildkvaliteten i stort. 
När det gäller batteri har OnePlus Nord 2 ett batteri på 4500 mAh som stöder snabbladdning på 65W .
OnePlus Nord har ett batteri på 4115 mAh och stöder snabbladdning på 30W. Varken Nord eller Nord 2 erbjuder trådlös laddning. OnePlus Nord 2 vinner batteri kategorin på grund av att den har ett större batteri vilket ger en förbättrad batteritid. Detta trots den mer kraftfulla processorn som därmed förbrukar mer ström. 
Fjolårets Nord går nu att hitta till ett billigare pris men med tanke på förbättringarna med OnePlus Nord 2 kan det fortfarande vara värt att betala lite mer och få en lite bättre mobiltefon.
Den uppgraderade modellen har ett antal saker gemensamt med sin föregångare.  En skarp display av hög kvalitet, en bra prislapp, en anständig processor och gott om internminne. Den största skillnaden är den något mer kraftfulla processorn och en förbättring när det gäller den övergripande bildkvaliteten hos kamerorna. Men om din budget är låst på 3000 kronor är den ursprungliga OnePlus Nord fortfarande ett väldigt bra köp.
En OnePlus Nord kostar i dagsläget 2990 kronor och för det priset får man varianten med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. OnePlus Nord 2 kostar som en jämförelse 3990 kronor för samma konfiguration när det gäller RAM minne och internminne och det innebär en prisskillnad på 1000 kronor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?