Farlight 84

Battle Royale spel har varit populära ett bra tag nu och Farlight 84 är ännu en titel som vill konkurrera med de spel som dominerar den genren. Frågan är om det är tillräckligt bra för att anses vara ett mobilspel värt att ladda ner och testa.
Farlight 84 skiljer sig inte så mycket från de flesta andra Battle Royale spel. Man hoppar ner från ett flygplan för att landa på en ö där man därefter hamnar i strid och måste vara den sista spelaren som står kvar levande i slutet av spelomgångarna. Detta är ett actionfyllt mobilspel för flera spelare som där man strider mot upp till fyrtio andra spelare.
Detta mobilspel kan påminna en hel del om det populära mobilspelet Fortnite Mobile vid första anblicken. Den övergripande futuristiska atmosfären med vapen och byggnader och andra grafiska element påminner omedelbart spelare om Fortnite. 
Detta är ett lite mer unikt spel med nyanser av Overwatch, Borderlands och Fortnite vilka verkligen är bra spel att hämta inspiration från.

Spelet utspelar sig i en futuristiskt akopalyptisk värld år 2084. Ön man landar på heter Isle Cities. De överlevande från städerna slåss med varandra medan de utforskar ön och räddar sig själva från röda zoner och bomber. Spelet har ett brett utbud av tunga vapen, fordon och explosiva enheter som spelarna kan använda.
Man kan under spelets gång använda olika vapen, fordon och speciella färdigheter i sin kamp för att vinna spelomgångarna.
Det finns i spelet detaljer som gör det intressant och roligt att spela. Till exempel ersätter man den vanliga ryggsäcken som användes för att lagra upplockad loot i det här spelet med en jetpack. En spelare kan använda jetpacken i striden för att förflytta sig snabbt i luften i korta sträckor och  man kan även använda den för att lagra byte man plockar på sig under spelets gång.
Det finns ett varierat utbud av vapen precis som det brukar vara hos den här typen av spel.
Vissa vapen har några unika funktioner som att aktivera skyddssköldar, avfyra rökgranater och dödande misiler. Spelare kommer också att kunna anpassa och uppgradera dessa vapen och utrustningen i spelet för en mer personlig känsla.
De fordon som existerar är några av de mest fantastiska fordon som någonsin skapats i mobilspel. Några av dem är futuristiska, monstruösa och besitter förmågan att avfyra skott mot fienden vilket är helt unikt för battle royale spel.
I grunden är det här en third person shooter och det finns en lista över spelbara hjältar, som var och en har sina egna spelstilar och förmågor. De spelkaraktärer som man har att välja bland låses upp i takt med att man spelar och avancerar i graderna så valmöjligheterna ökar eftersom. 
Även karaktärernas nivå höjs och därför blir de starkare ju mer ofta man spelar Fairlight 84. Spelet har totalt 12 unika karaktärer.
Farlight 84 har några unika spelfunktioner och fantastisk grafik. Grafiken är imponerande för att vara ett mobilspel och ligger på nästan samma höga nivå som tidigare nämnda Fortnite samt det betydligt mindre kända spelet Battle Prime. 
Det det här spelet har gemensamt med dessa två nämnda spel är den detaljrika grafiken och de fina färgerna vilket är viktiga detaljer som alltid förhöjer spelupplevelsen.
Efter att ha vunnit en match belönas spelaren med byggmaterial som kan användas för att skapa en plats för kompisar som också spelar spelet att koppla av mellan matcherna.
Farlight 84 är ett bra alternativ till de redan etablerade och mer kända och mer populära battle royale spelen men tyvärr finns den inte tillgänglig för personer som bor i Sverige. Alla mobilspel och för den delen även appar finns inte alltid i Google Maps eller AppStore. Utbudet skilljer sig med andra ord åt beroende på i vilken region man lever. 
Om man vill prova på det här spelet är det fortfarande möjligt genom att till exempel ladda ner en APK från sidor på nätet som förslagsvis APK Pure eller Tap Tap. Se bara till att ladda ner spelfilen från en säker sida för att undvika att få virus i din smartphone.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.