Realme 9 Pro Plus

Realme Pro 9 Plus är en ny budgetmobil i övre mellansegmentet.
Displayen är platt och har en framåtvänd selfiekamera placerad i ett runt hål i vänstra övre hörnet av displayen. Ramarna runt displayen är ganska tunna men är onödigt tjock i nederkanten (hakan).
Det finns en optisk fingeravtrycksläsare under displayens yta vilken är snabb och lyhörd.
Själva mobiltelefonen är skön att hålla i och har en fin tyngd trots att dess ram är av plast.
Denna ram i polykarbonat har plana sidor och sitter mellan två glasskivor. Man får en högblank finish på glasets baksida medans ramen har en matt finish.
Den här telefonen finns i tre färger. Midnight Black, Aurora Green och Sunrise Blue. Av dessa är det bara Sunrise Blue finishen som ändrar färg när den utsätts för solljus.
Vi som använder våra mobiltelefoner för att titta på YouTube, titta på streamad film och spelar mobilspel kommer också att uppskatta närvaron av stereohögtalare på telefonen. De två högtalarna är balanserade och erbjuder liknande ljudkvalitet. Den nedre högtalaren ger ett lite starkare ljud än den övre högtalaren.

Displayen är en AMOLED display på 6,4 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 411 PPI (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Mobiltillverkarens kostnadsbesparande kompromisser återspeglas i att man har valt att använda en bilduppdaterings frekvens på  90Hz  istället för den vanligare bilduppdaterings frekvens 120Hz. Färgkalibreringen av displayen är ganska bra så det är en perfekt funktionsduglig display, bra för att spela mobilspel eller titta på YouTube videor. Den är också ganska färgglad, även om den maximala ljusstyrkan är lite lägre än den kunde vara.
Spelprestandan får en stor uppgradering i och med åttakärnig MediaTeks Dimensity 920 5G processor på 2,5 GHz som sitter monterad under chassit. Den har en kraftfullare processor och grafik än den åttakärniga Snapdragon 720G processor som används i förra årets modeller.
Att spela mobilspel som Call Of Duty Mobile, PUBG: New StateBadlandersCyber Hunter eller Genshin Impact fungerar utmärkt även om det naturligtvis alltid fungerar ännu bättre när man spelar på en flaggskepps mobil istället.
Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB men som vanligt finns det fler bättre varianter av samma smartphone. 
En har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB och den absolut bästa varianten har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Ingen av dessa har plats för ett minneskort. 
Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har optisk bildstabilisator, PDAF och LED blixt.
Kamerorna tar fina bilder i dagsljus och behåller en hel del texturer även i något mörkare miljöer. Färgerna i dessa bilder verkar naturliga och ser inte överbearbetade ut. Bilder har en anständig mängd detaljer.
Batteritiden var också ganska tillfredsställande och en hel dag av aktiv användning är väl inom räckhåll. Batteristorleken på 4500 mAh förblir oförändrad från förra årets modell och klarar nära nog sex timmar vid blandad användning. När man spelar mobilspel kommer förstås batteriet att tömmas betydligt snabbare.
Batteriet har stöd för snabbladdning på 60W vilket leder till att batteriet kan laddas helt fullt på fyrtiofyra minuter.
Realme Pro 9 Plus kostar från 400 Euro och det blir omvandlat till svenska kronor ungefär 4300 kronor exklusive moms. 
Den här mobilen  kan mycket väl sälja helt okej ute i världen även om det verkligen kunde dra nytta av en rejäl prissänkning.
De flesta som letar efter en smartphone i den här prisklassen borde veta att det finns bättre alternativ där ute särskilt när man kollar in äldre toppmobiler från förra året som nu har gått ner i pris. 
Man ska helt undvika att beställa en ny mobiltelefon på impuls utan att fatta att genomtänkt beslut baserat på vad man behöver. Läs recensioner och jämför priser, funktioner och specifikationer innan du bestämmer dig. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?