Bra billigare mobiltelefoner 2020.


Bara för att du vill ha en billig mobiltelefon betyder det inte att du måste kompromissa särskilt mycket med vare sig prestanda, funktioner eller design.
Det finns till exempel gott om smartphones med prislappar runt 2500 kronor och det är bisarrt att en flaggskepps mobil kostar minst tre gånger så mycket.
Dessa smartphones har visserligen inte de skarpaste displayerna, de mest kraftfulla processorererna eller den där mer unika designen men de kan erbjuda anständiga specifikationer samtidigt som man spenderar mindre pengar.
Varför spendera dyra pengar på en flaggskepps mobil när man inte är en hardcore användare som verkligen behöver all den där kraften och alla funktioner?
Man kan tillräckligt bra mobiltelefoner som kostar så lite som 2500 kronor med de specifikationer och funktioner som majoriteten av alla människor behöver.
Ibland kan den som behöver en flaggskepps mobil behöva en extra mobiltelefon som komplement till sin dyrare mobiltelefon.

Det finns förstås anledningar till att toppmobilerna kostar så mycket mer men idag får man naturligtvis mer för pengarna än för ett par år sedan när man beställer en ny, billigare mobiltelefon. 
Budgetmobiler har inte samma premium design och man använder oftare plast till själva chassit till skillnad mot dyrare telefoner som istället konstrueras av metall och glas. Med det sagt är det nog på sin plats att nämna att den plast dagens budgetmobiler konstrueras av är av en bra kvalitet så mobilerna känns inte som någon billig leksak.
Man får ofta inte samma höga mängd inbyggt minne, kamerorna har inte samma höga bildkvalitet och processorn är långsammare.
Däremot får man nära nog samma avancerade funktioner som hos flaggskepps mobilerna.
Det man får är kompetenta mobiltelefoner som duger gott och väl baserat på hur majoriteten använder sina mobiltelefoner dagligen. De flesta av oss är faktiskt inte proffs fotografer som behöver den allra högsta kvaliteten på våra mobilkameror och de flesta använder inte sina mobiltelefoner för att spela de där tekniskt krävande mobilspelen som behöver en kraftfull topp processor för att fungera optimalt. Det är hur du brukar använda din mobiltelefon som avgör vilken kategori av smartphones som duger för just dig. Flaggskepp är hur som helst överkurs för de flesta användare. Av vilken anledning ska man köpa en ny dyr flaggskepps mobil ifall man inte använder prestandan fullt ut eller använder funktionerna? 
Här nedan ger jag exempel på några mobiltelefoner som trots sitt överkomliga pris erbjuder mycket när det gäller prestanda, funktioner och till viss del även design. Jämför gärna de här mobiltelefonerna för att finna den som passar dig bäst. 

Nokia 5.3

Motorola Moto G9 Power

Xiaomi Redmi Note 9s

Sony Xperia L4

Huawei P40 Lite (utan Googles tjänster)

Samsung Galaxy A40




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.