Nokia 5.4


Nokia 5.4 är en nyligen presenterad budgetmobil i mellansegmentet som har mycket att erbjuda oss konsumenter. Denna smartphone är planerad till att lanseras i Januari 2021 i Europa vilket innebär att den inte kan bli en julklapp till någon, åtminstone inte den här julen.
Nokia 5.4 är en mindre uppgradering jämfört med Nokia 5.3 och den största uppgraderingen har skett på utsidan. De förbättringarna har lett till en mer attraktiv mobiltelefon.
Mobiltelefonen har en rund stanshåls kamera i displayens överkant vilket är mer modernt än en flärp och baksidan av diskret mönstrad plast finns i tjusiga färger.
På bakstycket hittar man en rund kameramodul samt en fingeravtrycksläsare.
Nokias logga ligger vertikalt på baksidan och om det är fint eller ej är en smaksak. 
På ena långsidan sitter en dedikerad knapp för snabb åtkomst till Google Assistant.

Displayen är en LCD display på 6,4 tum med bildförhållandet 19:5 och 720×1560 pixlar. Det medför att pixeltätheten landar på 269 ppi (pixlar per tum).
Det är inte den högsta upplösningen, och rivaler som Moto G8 Plus ger dig en högre upplösning i en likvärdig mobiltelefon.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 662 processor på 2 GHz. 
RAM minnet är på 4 GB och det inbyggda minnet är på 64 eller 128 GB beroende på vilken variant av mobilen man väljer. Det finns även plats för ett minneskort.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (Vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 5 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) en Makrolins på 2 Megapixlar och en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF och LED blixt. Kamerakvaliteten är med andra ord godkänd men inte mycket mer än så. De klarar av att ta någorlunda fina bilder vid bra ljusförhållanden.
Nokia 5.4 kör Android One versionen av Android 10 och det betyder att man som användare får ett rent operativsystem med tre år av månatliga säkerhets uppdateringar och minst två år av uppdateringar av operativsystemet. Det är väldigt positivt.
Batteriet är på 4000 mAh, och Nokia lovar att den här telefonen klarar av två dagar på en laddning.
Det rekommenderade priset för basmodellen ligger på 2390 kronor och det är ett okej pris med tanke på vad man får för pengarna.
För samma pris ungefär kan man bland annat få en Motorola Moto G9 Power eller en Xiaomi Redmi Note 9 så du kan förslagsvis börja med att jämföra Nokia G9 Power med de mobiltelefonerna om du är intresserad av en budgetmobil i mellansegmentet.
HMD Global tillverkar Nokia mobiltelefoner sedan 2016 men att det finns nyare modeller på marknaden är okänt hos den stora massan av konsumenter. Folk har helt enkelt inte särskilt bra koll på vad som finns där ute och det är ju lite trist för då missar man de alternativ som finns.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.