LG Velvet säljs nu i Sverige.


LG Velvet säljs nu hos CDON och därmed är denna fantastiska budgetmobil i övre mellansegmentet möjlig att beställa från en svensk nätbutik. 
Prislappen landar på 5294 kronor vilket är ett okej pris med tanke på vad man får för de pengar man spenderar. Men om man letar lite kan man finna en flaggskepps mobil för endast några hundralappar mer.
Designen låg helt uppenbart högst upp på prioriterings listan när man tog fram LG Velvet och det har gett resultat på slutprodukten. Detta är inte bara ännu en rektangulär, platt smartphone som liknar alla andra.
LG Velvet är en mobiltelefon med en premium design och man kan lätt få intrycket att den är en dyr flaggskepps mobil.
Displayen är ovanligt stor med en tårdrops formad flärp i displayens överkant för selfie kameran och ramarna runt displayen är tunna.
Mobiltelefonens baksida har en ganska minimalistisk design och är täckt av glas. Kameralinsernas placering är helt ny och ger ett bra intryck hos betraktaren. De runda kameralinserna ligger på rad under varandra och ska representera en fallande droppe vatten.
Denna smartphone har stereo högtalare för ett bra ljud när man lyssnar på musik, tittar på streamad film eller spelar mobilspel.
LG Velvet 5G är också hållbar. Förutom IP-68 Certifiering genomgick mobiltelefonen en militär hållbarhetstestning för att få MIL-STD-810G Certifiering.
Fingeravtrycksläsaren ligger under displayens yta på ett modernt sätt.

Displayen på 6,8 tum har 1080×2460 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum). Bilduppdaterings frekvens på 60Hz är den standardiserade så man får inte samma höga bilduppdaterings frekvens som hos många andra moderna smartphones inom samma kategori.
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB och det finns plats för ett minneskort ifall man skulle vilja utöka minneskapaciteten ytterligare. Det existerar även en bättre variant av denna smartphone med mer RAM minne men samma mängd inbyggt minne.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 765G processor på 2,4 GHz och det är en processor som används i budgetmobiler i övre mellansegmentet.
Appar laddas snabbt, webbsidor öppnas som förväntat, spel fungerar bra men den här typen av processor kompromissar med prestandan för att kunna ge en lite billigare mobiltelefon. 
Processorn har stöd för 5G som är något som i framtiden kommer att bli viktigare än det är just nu eftersom nätet inte är färdigbyggt ännu. LG Velvet är i alla fall framtidssäkrad vilket är en fördel.
Den främre kameralinsen är på 16 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (Ultra vidvinkel lins) samt slutligen en djupsensor på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
LG Velvet kan inte tävla mot de bästa kameratelefonerna där ute, men den är kapabel till att ta anständiga bilder. Det är inte den allra högsta kvaliteten men det kan man inte heller förvänta sig av en budgetmobil i övre mellansegmentet. 
LG Velvet har ett respektabelt batteri på 4300 mAh som ger en hel dag på en laddning vid vanlig användning. Batteriet har stöd för snabbladdning på 25W.
Det här är den absolut mest attraktiva mobiltelefon som LG har tillverkat på många år, kanske till och med någonsin. Det är vackert utformat från topp till botten.
Dessutom kan den här i Sverige anses vara exklusiv eftersom det inte direkt är många butiker som säljer den. I mina ögon är det något positivt då jag gärna vill ha en unik smartphone som få äger eller ens känner till. LG Velvet är en exakt sådan mobiltelefon.
Om man vill skaffa sig ett exemplar misstänker jag att man behöver slå till ganska kvickt för risken finns att den inom kort kommer att bli slut i butiken och det är tveksamt om det kommer in fler exemplar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.