Samsung Galaxy S20 FE


Samsung Galaxy S20 FE (Fan Edition) är en flaggskepps mobil som lanserades i Oktober 2020 och som nu har börjat gå ner i pris vilket gör mobiltelefonen mer intressant. Den kostar nu när det här blogginlägget skrivs 6290 kronor hos Telefonshopen och det är ett mycket bra pris med tanke på att man får en toppmobil för de pengarna. 
Samsung Galaxy S20 FE finns i två olika varianter när det gäller processorn vilket är viktigt att känna till innan man gör sin beställning. Den billigare varianten har en åttakärnig Exynos processor medans den dyrare varianten istället har en åttakärnig Snapdragon processor. Båda dessa processorer är kraftfulla topp processorer men Snapdragon processorn arbetar något mer effektivt vilket påverkar batteritiden i positiv riktning.
Den stora displayen har ett runt hål för selfie kameran i mitten av ôverdelen av displayen och ramarna runt denna display är tunna.
Telefonens chassi är av plast som ett sätt att få ner prissättningen av mobiltelefonen men det rör sig om en plast av hög kvalitet.
Kanterna runt telefonen är av aluminium vilket hjälper till att få mobilen att kännas stabilt byggd.
Samsung Galaxy S20 FE är bekväm att hålla i handen och baksidans matta struktur medför att den inte drar till sig vare sig fingeravtryck eller smuts.
På bakstycket finns en rektangulär kameramodul och den sitter i övre vänstra hörnet. I modulen sitter tre kameralinser och på framsidan sitter ytterligare en kameralins så mobilen har totalt fyra kameralinser.
Mobiltelefonen saknar i vanlig ordning hörlursuttag men den har en IP-68 Certifiering och en fingeravtrycksläsare under displayens yta.

Konkurrensen mellan prisvärda flaggskepps mobiler har på senare tid ökat och Samsung Galaxy S20 FE är ett svårslaget exempel på en av dessa telefoner. Den har en stor display av högsta kvalitet och en bilduppdaterings frekvens på 120Hz, kameror kapabla till en att ta fantastiska bilder, en solid prestanda samt en färgstark design. 
Flaggskepps mobiler handlar alltid om att ge den bästa möjliga prestandan det år mobilen lanseras i kombination med en attraktiv design, topp specifikationer och nya funktioner.
Det existerar olika kategorier av mobiltelefoner och när man tittar på priset på en mobiltelefon behöver man även titta på inom vilken kategori mobilen tillhör för att avgöra ifall den är billig eller inte. Man kan alltså inte bara titta på priset rakt av för alla mobiltelefoner är inte likadana invändigt. Samsung Galaxy S20 FE är billigare än många andra toppmobiler och blir därmed ett bra alternativ för personer som vill ha och behöver en flaggskepps mobil.
När Samsung Galaxy S20 FE lanserades i Oktober hade den ett liknande pris som den vanliga och bättre Samsung Galaxy S20 och det medförde att jag rekommenderade att beställa den istället eftersom man då fick mer mobil för pengarna. Detta har nu ändrats helt efter att Samsung Galaxy S20 FE har nått en lägre prispunkt. När den här mobiltelefonen med tiden blir ändå billigare blir den ett ännu bättre köp på grund av att värdet per spenderad krona ökar.
Samsung förtjänar beröm för att de tillslut lyckades att ta fram en smartphone som ger mycket telefon till en så låg kostnad för konsumenten. Det är förmodligen den första gången som en mobiltelefon från mobiltillverkaren Samsung klarar av att konkurrera med OnePlus, Motorola och Xiaomi på området flaggskepps mobiler till överkomliga priser. Samsung Galaxy S20 FE är i det närmaste en så kallad flaggskepps dödare. 
Den har nästan samma specifikationer som den vanliga Samsung Galaxy S20, men den byter ut glasbakstycket mot ett av plast, har lite mindre RAM minne och ett justerat kamerasystem. Allt annat är i princip detsamma, vilket är imponerande.
Tänk på att priserna på mobiltelefoner ofta varierar beroende på hos vilken butik man besöker så kolla alltid runt för att hitta det bästa möjliga priset. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.