Vad är en smartphone egentligen?

Idag äger nästan alla i vårt samhälle en egen smartphone men en del av dessa människor använder fortfarande sin smartphone i princip bara som en vanlig telefon. Man ringer samtal och inte så mycket mer än så. För den sortens användare blir en smartphone lite av överkurs på grund av att man inte ens använder en bråkdel av dess funktioner.
En smartphone är en telefon med mycket avancerade funktioner. Det är en mobiltelefon med en integrerad kraftfull dator som man alltid har tillgänglig för att surfa på nätet, titta på streamad film, lyssna på musik och spela mobilspel för att nämna några saker man kan göra med den.
Många konsumenter använder sina smartphones för att umgås med vänner, familj och vara aktiv på sociala medier.
Denna tekniska pryl som kombinerar en handdator med en mobiltelefon har blivit något oerhört stort och att smartphones har blivit så populära är inte särskilt underligt.

Den kompakta formen parat med den stora variationsrikedomen när det gäller vad man kan utföra med en smartphone är orsaken till att alla har en egen personlig smartphone med sig vart man än går.
Även om skärmstorleken är en begränsning jämfört med stationära bildskärmar har displayens storlekar ökat samtidigt som displayernas kvalitet har blivit bättre med åren. Dagens stora displayer duger utmärkt för att läsa E-post, läsa texter på nätet, titta på film, lyssna på musik, ta bilder och filma video samt betala räkningar. Det är också möjligt att beställa produkter från nätbutiker via internet och att navigera på digitala kartor. Det är till och med möjligt att betala med mobilen i fysiska butiker istället för att använda ett bankomat kort eller kreditkort.
Varje smartphone har en personlig assistent som kan ge information och svara på användarens frågor.
Eftersom en smartphone i allmänhet är inom räckhåll är den mycket mer personlig än en persondator. 
Det existerar en mängd olika märken och kategorier när det gäller mobiltelefoner och det finns därför en smartphone för alla olika sorters användare. Allt från den enkla, basanvändaren som i princip endast ringer och skickar sms med sin smartphone till hardcore användaren som använder sin mobiltelefon till alla upptänkliga arbetsuppgifter som till exempel att spela tekniskt krävande mobilspel, skriva texter, sköta sin ekonomi, titta på film, lyssna på musik med mera.
Självklart har de här olika typerna av användare inte samma krav på sin smartphone. Basanvändaren skulle kunna klara sig med en lågbudget mobil medans den mer krävande användaren behöver en kraftfull flaggskepps mobil.



Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.