Prisvärda äldre flaggskepps mobiler.

Mobiltillverkarna vill få oss att tro att de nya, dyra flaggskepps mobilerna är stora uppgraderingar jämfört med sina föregångare. Men sanningen är att en flaggskepps mobiler som nu är ett år gamla fortfarande är relativt likvärdiga och de har nu börjat gå ner rejält i pris. 
En del av dessa äldre toppmobiler säljs ofta till nästan ursprungliga priset vid lanseringen hos operatörernas fysiska butiker men man kan hitta dem till betydligt lägre priser hos vissa tredjeparts nätbutiker.
Ifall du beställer en mobiltelefonen och vill ha den mest påkostade designen och de allra bästa specifikationerna men till en mer överkomlig kostnad kan en äldre flaggskepps mobil vara ett bra alternativ. Undvik dock att välja en allt för gammal modell. Utvecklingen går nämligen alltid framåt och den mobil som hade den mest kraftfulla processorn för till exempel fyra år sedan ligger nu i jämförelse med nya mobiltelefoner på en betydligt lägre nivå.

En flaggskepps mobil, för er som mot förmodan inte vet är den mest påkostade och mest kraftfulla mobiltelefonen från en specifik mobiltillverkare. De har alltid den senaste tekniken, funktionerna och en av de färskaste topp processorerna. De är enkelt uttryckt de mobiltelefoner som kostar mest.
Om du har råd med en toppmobil och tar hand om den på ett bra sätt kan du behålla samma smartphone under många år.
Ett annat alternativ är förstås att istället välja en mobiltelefon i mellansegmentet som ger dig nyare funktioner och den senaste tekniken men till en något mindre kostnad. Det man inte får ifall man gör så är en mer påkostad konstruktion, mer premium design och topp prestanda.
Hur du väljer att göra är det upp till dig. Men ibland får man mer för pengarna ifall man beställer en äldre flaggskepps modell istället för att spendera samma summa för att istället skaffa en av årets mobiltelefoner. 
Om man vill spendera mindre än så kan man förstås istället köpa en begagnad flaggskepps mobil.

Samsung Galaxy S10 från 2019 kostar nu 5885 kronor hos de nätbutiker som har lägst pris.

OnePlus 7T som är en smartphone från 2019 kostar just nu 5786 kronor.

Huawei P30 Pro som släpptes på marknaden 2019 kostar nu 6240 kronor.

Sony Xperia XZ3 vilken lanserades 2018 kostar 5607 kronor.

Huawei P20 Pro kostar 5290 kronor.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.