Xiaomi Mi 11


Xiaomi Mi 11 vilken är Xiaomis kommande flaggskepps mobil presenterades den 28 December. Den här mobiltelefonen har en delvis ny design och är den första mobiltelefonen med den senaste topp processorn från amerikanska Qualcomm. 
Displayen är stor med böjda kanter och ett runt hål i displayen för selfie kameran. 
Displayen böjer sig inte bara på vänster och höger långsida som hos Xiaomi Mi 10, utan på alla fyra sidor, så de övre och nedre kanterna böjs också över sina kanter. Det är inte den första telefonen som gör detta, eftersom Huawei P40 Pro har samma utförande, men det är fortfarande en ny design.
Kameramodulen på baksidan har en helt ny, unik design som gör att mobilen känns mer intressant rent designmässigt.
Bakstycket är av plast som har täckts av flera lager glad och kanterna runt mobilen är av aluminium men det existerar också mer exklusiva varianter med bakstycket täckt av läder.
Fingeravtrycksläsaren är lokaliserad under displayens yta och mobilen har stereo högtalare från Harmoni Kardon vilket garanterar ett fantastiskt ljud av hög kvalitet.
Perfekt när man lyssnar på musik, tittar på Netflix eller spelar mobilspel.
Xiaomi Mi 11 erbjuder också ett ångkammars kylsystem som hjälper till genom att kyla ner telefonen vid intensivt mobilspelande. En användbar funktion för oss som gillar att spela tekniskt krävande mobilspel som Fortnite i våra smartphones.

Displayen är en AMOLED display på 6,8 tum med bildförhållandet 20:9 och en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz. Displayen har 1440×3200 pixlar och en pic på otroliga 515 ppi (pixlar per tum).
Den har en åttakärnig Snapdragon 888 processor på 2,8 GHz under chassit och ett RAM minne på 8 GB samt ett internminne på 128 GB gäller basmodellen).
Xiaomi Mi 11 är den första lanserade mobiltelefonen med denna färska processor som sannolikt kommer att vara den processor som används i de flesta flaggskepps mobiler år 2021. Detta är ett supersnabbt chip som garanterat ger en otroligt kraftfull smartphone.
En kraftfull processor och en display med hög uppdateringsfrekvens har ingen nytta om telefonen inte har uthålligheten som krävs. Lyckligtvis har Xiaomi monterat in ett 4600 mAh batteri som bör klara en hel dags användning på en laddning.
Batteriet stöder snabbladdning på 55W och ska enligt tillverkaren kunna ladda batteriet helt fullt på 45 minuter och den har även stöd för trådlös snabbladdning på 50W.  
Operativsystemet är Android 11 med Xiaomis egna skinn MIUI 12.5. Ett skinn är en mobiltillverkares pålagda funktioner och ändringar i systemet med i det här fallet operativsystemet Android som grund. Därmed blir systemet inte som Google har tänkt sig och möjligheten till snabba uppdateringar minskar på grund av att systemet först behöver anpassas för att passa med den nya versionen.
Den framåtriktade kameralinsen är på 20 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre ytterligare kameralinser på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 5 Megapixlar.
Kamerorna har optisk bildstabilisator, PDAF och dubbla LED blixtar. Föga förvånande eftersom det här är en dyr flaggskepps mobil har kamerorna en mycket hög kvalitet och kan ge väldigt fina bilder i alla ljusförhållanden.
Xiaomi Mi 11 är en verklig toppmobil som erbjuder det allra bästa när det gäller teknik och funktioner så priset blir förstås därefter. Det pris man tror att mobilen ska få när den släpps till försäljning i Sverige hamnar runt 10 000 kronor. Beställer man mobiltelefonen via sitt abonnemang blir månads avbetalningen för telefonen ganska hög och det innebär att den lättare användaren bör undvika den här typen av smartphones. Det är onödigt att betala så mycket om man inte använder mobiltelefonen fullt ut.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.