OnePlus Nord Vs OnePlus Nord N100.


Nu är det här knappast en jämförelse mellan två någorlunda likvärdiga mobiltelefoner men det är ett medvetet val. Jag vill nämligen tydligt visa hur viktigt det faktiskt är att vara påläst inför att man ska beställa en ny smartphone. Dessa två mobiler har snarlika namn och det kommer garanterat leda till att ett antal personer kommer att beställa en av de här mobiltelefonerna av misstag på grund av att de inte har förstått att det är två helt olika mobiltelefoner. Det är så dumt att chansa när man tänker investera i någonting som man planerar att använda under flera års tid. Att ta det lugnt och göra ett medvetet val så att man känner att man vet exakt vad det är som man beställt är betydligt smartare än att handla på impuls.
OnePlus Nord är en budgetmobil i övre mellansegmentet och OnePlus Nord N100 är en lågbudgetmobil vilket innebär stora skillnader när det gäller materialval och prestanda.

OnePlus Nord N100 har ett chassi av plast med en fingeravtrycksläsare på telefonens baksida och tre bakre kameralinser.
OnePlus Nord har kanter av plast men en baksida täckt av glas och på baksidan sitter fyra kameralinser och ingenting mer eftersom fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta.
Den har två främre kameralinser till skillnad mot Nord N100 som har endast en främre kameralins. 
OnePlus Nord N100 har ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB och den mobilen finns endast i en version. En del mobiltelefoner existerar i flera olika varianter vars enda skillnader är mängden RAM minne och internminne vilket alltid är bra att känna till. Detta gäller för OnePlus Nord vars basmodell har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 64 GB men det existerar även två bättre varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB respektive ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB.
Processorn i den billigare OnePlus Nord N100 är en åttakärnig Snapdragon 460 processor på 1,8 GHz och det är en typisk, lite svagare budget processor som ibland sitter i riktigt billiga smartphones. 
OnePlus Nord har däremot en åttakärnig Snapdragon 765G processor på 2,4 GHz och det i sin tur är en typ av processor som används i något dyrare budgetmobiler i övre mellansegmentet. Alltså mobiler som nästan uppnår flaggskepps prestanda.
OnePlus Nord N100 har en selfie kamera på 8 Megapixlar och tre kameralinser på 13 Megapixlar (Vidvinkel lins), 2 Megapixlar (Makrolins) och en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
OnePlus Nord har två selfie kameror på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). På bakstycket finns fyra kameralinser på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en djupsensor på 5 Megapixlar samt en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator och dubbla LED blixtar. 
Batteriet hos OnePlus Nord N100 är på 5000 mAh och OnePlus Nord har ett mindre batteri på 4115 mAh och det är faktiskt så att OnePlus Nord lätt utklassar OnePlus Nord N100 på alla punkter förutom just när det gäller batteritiden.
Med ett så pass stort batteri klarar OnePlus Nord N100 lätt mer än en dag på en laddning och den svagare processorn i kombination med den mindre skarpa displayen ger en ännu bättre uthållighet på grund av att mobilen inte förbrukar lika mycket ström vid användning.
Om du är en person som prioriterar batteritid och kostnad framför allt annat är OnePlus Nord N100 ett utmärkt alternativ för alla andra rekommenderar jag istället OnePlus Nord.
En OnePlus Nord N100 kostar 1990 kronor och en OnePlus Nord kostar 4590 kronor och det är en prisskillnad på 2600 kronor. 
Prislappen på 4590 kronor gäller för varianten med ett RAM minne på 8 GB samt ett internminne på 128 GB. 
Mobiltelefoner som OnePlus Nord N100 passar egentligen bara för den lättare användaren som mest bara använder sin mobiltelefon för att ringa samtal med det sagt kan man lätt hitta mer kraftfulla mobiler för bara några hundralappar mer. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.